Saturday, February 28, 2009

jalan2 ke btho

Petang lepas asar, kami gerak ke btho. Nak melawat org yg dah lepas pantng.  Sms Cik Madu tanya kalau2 dia pree, boleh la joint ke rumah Mrs. Bob. Sekali dia yg smpai dulu. Yalah rumah dia dekat dan dia pun dah penah pegi. Kami ni siap melawat2 tmpt lain dulu sebab salah lorong la, salah jalan la...mcm2..biasalah kalau tak sesat dulu tak best la pulak kan.
Tuan rumah pesan, dtg jgn bwk apa2 sebab dia dah siap mcm2...tp memang dah plan nak bwk kueh mueh so bwk la jugak. Sekali smpai kena marah ok....banyk benda yg nak dimkn. Pehtu  balik kena paksa tapau bwk balik hik hik hik hik.

Budak ni makin kuat 'merap' skarang ni. Berkepit memanjang. Dengan mama saja pulak tu. Sgt penat.....


Alya & Esha tengah menyepahkan rumah he he he.

Agak2 Elyn tengah jeling apa???

He he he dia jeles Cik Jah dukung baby lain....dia pandang saja dari jauh. Bila Cik Jah bagi ja Amir Haris kat Mama dia, cepat2 si Elyn ni mai, dok  atas riba Cik Jah tak mau gerak2 dah....ceh jeless...
Lepas dah puas melepak, menyembang, lebih kurang 730 kami pun gerak balik...Nak berehat..esok pepagi nak bangun p skolah Esha pulak. Ada hari sukan....
Catatan CJ : Tengok org ada baby kecik mcm best ja. Tp sendiri nak ada baby kecik mcm terpikir2 ja, skarang pun rasa penat sgt. Kalau tmbah satu lagi????...erkkk pengsan!...so kita postponed dulu ehhh...

Friday, February 27, 2009

lagi gmbar jlt vs jk





Catatan CJ : start mggu depan semua entry mngkin pasal game netball ja. Sebab tournament dah nak start....hmmm



Thursday, February 26, 2009

jlt vs jk

Petang tadi ada game netball. Friendly je pun dgn jk. Sblom pg ke tmn pancarona tu, sementara tunggu as bersiap, Cik Jah pun layan perasan sorang2...lama dah tak buat kerja mcm ni...he he he....

test posing smpai terterap2..he he he....

Dah smpai kat pancarona, sekali ujan la pulak....sementara ujan tu,  berpayung, layan perasan beramai2 pulak...Cik Jah ingat Cik Jah sorang ja yg gedik nampak camera....ada lagi makhluk yg lebih gedik bila nampak camera :p

Alamak...muka shiela tinggai sebelah pulak....


Lagi sekaliiii....ok ngam2.


ni katanya gedik secara berjemaah. 


Cik Jah jd shooter. Mentang2 la tinggi, tu jalah depa bagi. Dpt la boh sebijik. Yg lain GA la yg tolong golkan. Dia very la the sharp shooter....dok jauh manahala pun dia bley shoot ok, very the terrer.  Cik Jah main pun dah 2nd half.  Yg 1st half tu seperti biasa dok gedik kot tepi padang saja la. 


Abih game pun lebih kurang 630, terus pecut balik rumah. Ambil Elyn dah nak dekat2 pukul 7. Budak ni spt biasa kalau dah ambil lambat tu teriak tak ingat donia.  Gamaknya rasa cam terbuang la kot kan, org ambik  lambat....menangis smpai terbatuk2....pujuk2  sat lepas tu ok la. 


Dah boleh senyum dah.....

Dah smpai rumah, kami anak beranak siap mandi semua dah boleh rehat, tp Cik Li  keluar balik ke pancarona, ada game bola pulak dengan team bola landskap.....friendly ja**m vs jlt.  

Catatan CJ : Nasib la game tak  sama time. Kalau dak cemana tu, laki  bini nak bersukan kononnya...he he he

study

video
Kakak nak study pun tak senang, si adik asik mengacau. Yg Esha tu pun satu hal, meja kusi semua ada dlm bilik nak gak duduk kat luar haa gasak la...jenoh bertepis la ngan adik....

balasan???

Entry ni adalah menyelit sekejap.


Pagi tadi, tengah saya banyak kerja, saya dpt satu call dari sorang staff M*F. Dia tanya saya ke yg jaga T*B???. Saya ckp dulu ya saya salah sorang AJK, tp skarang dah tak lagi. Tp mulut ni gatal juga la tanya kan, kenapa?...Sekali mcam peluru pistol dia tembak 'Saya ada benda nak mengadu sebenarnya, bla bla bla bla....', perrhh tak sempat menyelittt. Tp sorry saya tak boleh publish kat sini apa yg dia adukan tu. Tp cukup la saya boleh nyatakan, apa yg diadukan tu adalah merupakan kejadian yg sama yg jd dulu tu berulang lagi.

Hmm saya, lepas dah dengar org tu mengadu itu ini, saya tarik napas panjang2...lepas tu saya ckp 'hmm saya tak boleh nak komen apa la puan sebab saya bukan dlm ajk tu lagi. So saya bagi no Pn. R ni...puan call dan inform la dia eh. Nanti dia akan smpaikan pada Puan Sri'. Sebab kalau ikut org tu dia nak call Puan Sri terus ok. Dannn kalau saya tak tarik napas panjang2 tadi, dialog yg akan keluar mcm ni bunyinya "haa tulah, dia buat hal lagi. Dia tu memang ahli seher skit puan....tulah saya dah kata dia bahaya, baik puan repot polis ja terus"...khakhakhakahka....tp saya masih waras....saya tak 'sakit jiwa' cam ahli sihir tu. Sebab saya kata dia sakit jiwa, smpai saya dah tak involve pun saya masih dengar dia mengata2 saya dan kawan2 lagi. Yg pelik, org besar2 tu pun percaya ja ckp ahli sihir tu. Ada saja org yg menyampai kat saya. Saya jwb senang saja 'biarlah dia, Tuhan tu ada, nanti Dia balas la...'. Agaknya ni ka balasan Tuhan kat dia????. Hmmm Wallahualammm...


Catatan CJ : pada saya, kalau org tu dah memang jenis baran, hantu raya, cenge, ckp la cemana pun, dia memang tak akan berubah.....oppss dan tmbah satu lagi, dia memang amat pandai berlakon smpai org besar2 percayakan dia bulat2.....

ummm cakkk....

video
Video ni tah hapa2 la skit....dia asik umm cakk ummm cakkk. Kualiti gmbar adalah kurang memuaskan sebab saya tak reti nak setting camera tu cemana. Harap laki cameraman tp nan ado dia nak tolong cik jah setting metting segala nih sheisss

naik kuda


video

Ganas ok budak kecik nih....tak padan ngan kecik.


Catatan CJ : haaa kata blog cik jah boring sebab tak bergmbar kan...haa harini kita layan video ja smpai malam hikssss....ada 2 entry video lagi lepas ni...tunggu....

Wednesday, February 25, 2009

sakit

Smalam petang beria2 saya bersenam melompat mengelinjat main netball. Jatuh gedebuk gedebak 2-3 kali sebab padang licin. Balik tu ok ja lagi. Tak rasa apa2. Tp skarang saya rasa betis saya dah tegang. Peha dah kebas2. Nak kata tak stretching, sebelum selepas pun buat. Complete....Mungkin sebab jatuh tu kot. Yalah nama pun jatuh kan, mana la nak smpat nak pose cantik2 nak jatuh. Sebijik cam hapa la haih jatuh......

Skarang petang2 ujan. Padang memang super licin. Nak baling bola pun ngan org2 sekali terbaling la gitu. Mengelongsorr ja. Esok ada friendly match. Skarang saya rasa sakit.....Blom apa2 dah injured. Skarang ni jatuh skit pun sakitnya melarat2 tmpat lain he he he tah hapa2. Kalau nak ikut logik, yg terhempapnya bontot, apa pasai la pulak betis ngan peha yg sakit???? u tell me why, tell me....ecehhh teremosi pulak.

Ok ok dah. Saya nak p bersuka ria sat. Harini last saya boleh bersuka ria bergumbira. Esok boss saya dah balik huhuhu......

Catatan CJ : Tadi tnghari saya pegi equine ngan cik kasih....cemana boleh lupa nak snappy2 gmbar ehh cik kasih????? knapa hang tak ingatkan aku kasih..kenapaaaa????????????

ahli baru



Abg Cik Jah yg di Kedah sana (Abg. Nan) baru dpt baby girl. Ehh tak la baru 22.2.09 haritu. Ni anak Abg. Nan yg kedua. Yg sulung Ammar Hariz dah 5 thn. Nama baby ni Ayris Addina Hafiy...hahhh confirmmm Tok Wan ngan Mak Tok tak ingat nama hahahahaha. Ni cucu Tok Wan & Mak Tok yg ke 23...Raya thn ni lagi meriah la....


Catatan CJ : next yr is my turnnnnn...............

Tuesday, February 24, 2009

saya yg kuat makan

Kakak saya kata blog saya sekarang adalah bosan. Gila punya bosan. Sebab tak dak gmbar. Dia tanya 'camera hang p mana'. Saya jwb dengan pasti 'ada. tp malas charge!'...hiksss..tpon yg ada skarang takat boleh sms dan jwb call saja. No camera ok...very the kuno ok tepon ai skarang. Tp ai tak kesah. Janji boleh pakai dah ok la tu. Sebenarnya saya saja nak test tahap imaginasi pembaca2 blog saya ni. Ecehhh test imaginasi okk...sila bayangkan eh apa yg saya cerita.

Tadi tengahari saya p mkn kat kantin skolah Esha. Saya dah suka mkan kat situ. Dah la murah, kira ok la dengan tekak saya yg boleh belasah apa saja nih. Selalu saya mkn dengan Esha dlm rm4.50 ke 5.00 saja.   Dua org makan tu harga tu. Kira ok la kan. Mana nak dpt harga mcm tu kat luar. Tadi kami dua beranak mkn nasik, ayam sorang seketul, saya up lagi ikan kembong asam sekor, sayur 2 jenis. Cer teka berapa hinggit????. Semua tu baru rm 7 ok. Sangat la murah. Hari2 gini mau gemok Cik Jah ok.  Dulu tak banyak lauk mcm tu, tp agaknya diorang tengok banyak parent yg dtg teman anak2 mkn, so masak banyak la kot.

Balik dari skolah Esha, lepas dah solat smua, balik ke tmpt, saya belasah bubur chacha pulak. Saya siap2 tapau dari cafe tadi.. perrhh.. sedapp..cukup lemak manisnya. Errkk kawan2 yg marah2 saya pg tadi pasai peknga tu jgn nak marah eh....kat cafe bwh nun ada....terliur gak sekeh kang haaa......Semggu dua ni memang saya rasa nafsu mkn saya mencanak2 naik. Tak kira waktu mana asik nak makan saja. Mulut ni nak mengunyah ja. Tak reti penat. Ngap ngap ngap ja kerja.


Catatan CJ : saya rasa saya tau pasai pa saya jd mcm ni...hmmmm.............

peknga

Smalam balik kerja, terus saya paksa Cik Li cari nyok parut (kelapa parut laaaa). Sebabnya saya teringin sangat nak makan peknga. Peknga = tempek kat belanga. Org kedah ja panggil peknga. Org lain panggil lempeng. Ni semua gara2 saya dok baca blog abang saya. Dia makan peknga seblom kayuh basikal. Untuk tmbah tenaga kot. Lepas tu smalam saya baca pulak blog VP, dia ngidam lempeng kelapa. Tp dia ngidam ada isi. Saya tak berisi pun ngidam. Lagi teruk dari org yg berisi. Sebab tak dpt rasa nak bunuh diri gitu hikssss.

Saya minta Cik Li beli sebelah kelapa ja. Tp sebab dia tengok saya mcm nak makan org kot, dia belasah beli sebiji kelapa parut. Haa dah rupa nak buat kenduri. Saya buat la 5 keping gitu. Cicah ngan smbal sardin. Perrhhh dapat2 tu rasa mcm nikmatttt la sgt. Tp gambar peknga tu tak la saya amik, malas lagipun sebab rupa peknga saya sama ja cam lempeng2 lain...kot peknga saya rupa bunga bungaan ka harus la saya amik gmbar kan he he he. Ada balance bancuhan tu saya masuk dlm fridge. Pagi2 tadi saya bakar lagi......jd la breakfast pg ni. Plan nak bwk ke ofis jugak.

Tp Cik Li dan Esha adalah eksyen. Peknga tak makan, tp pizzah hatt laju ja mkn. Menyampahhh....konon perut mat saleh la tu...depa main cuit2 ja. Saya ngan Elyn saja lah dok belasah. Elyn pun makan separuh, separuh lagi dia tabur2 untuk hiasan di lantai. Yg saya bwk ke opis tu saya letak kat pantry. Org tu cubit, org ni cubit, habis peknga tu....

Esok saya nak buat cekodok pisang la pulak...saya pun teringin nak buat bingka roti...org kedah ckp bingka tu 'bengkang' hik hik hik. Haritu saya masuk blog kak an, dia buat bingka roti...aduiih cam sedap ja. Saya kalau bingka roti suka yg hitam2 garing2 tepi tu....sedapppp....alamakkk asik ckp pasal makan ja ni. Minta maaf la kalau ada mak mak buyung yg terliur tiba2 eh....tak sengaja gitu. Tp kalau acik nini terliur saya tak heran...hak hak hak hak.....pssttt...aku balas dendam ni tau... :p

Monday, February 23, 2009

hello everybody...

Haaaa baru nak jengah balik blog nih. Sengaja 2 hari lepas saya tak update apa2. Saja. Lagipun tak ada apa yg best sgt. Sabtu Ahad saya habiskan mengemas rumah, layan anak2. Sementelah laki tak dak, saya pun sibukkan diri mengemas, kalau dak nanti saya boring. Semua2 bilik air saya basuh. Semua2 baju saya lipat + iron semua baju sekolah Esha. Satu rumah saya vakum. Terasa dasyat punya rajin....nasib dua2 org dayang saya tu pun ok, sama naik membantu mengemas.

Smbil2 tu teman Esha buat revision sebab esok (hari selasa) dah start exam. Tang maths, bm, english ok la lagi, mai tang Arab..hohhh alahai anak oit. Mama dulu tak belajar bahasa arab la.....lemah sungguh la haih.

Harini kerja adalah banyak. Nanti petang boss saya nak outstation ke PD pulak 3 hari..yahoooo lagi. Tp sedang dia ada pg ni, saya tengah berhempas pulas menydiakan semua keperluan yg dia minta. Ni dia tengah discussion sekejap, boleh la saya ngelat seminit dua hapdet blog.....lenkali la saya update lagi panjang2....harini ada malas + sebok.

Friday, February 20, 2009

boring

Petang ni bermula lah lg episod boring kami 3 beranak....sebab Cik Li outstation lagi. Walaupun hanya di Melaka, dan kalau la boleh kami ikut huk huk huk....tp dia tak bagi ikut sebab :-

1. kerjanya adalah tidak menentu masa, dan kami akan keboringan di bilik saja katanya.
2. kami akan boring sebab dia akan kerja kerja dan kerja.
3. nanti kami akan boring sebab tak smpat dia nak layan bawk jalan2 sebab dia kerja.

Soooo semuanya adalah sebab BORING. Baik tak yah ikut. Dok la rumah dendiam. Pagi Ahad dia balik la....


Catatan CJ : boring ja lahhh...........

pengakuan

Tengok budak ni buat pengakuan terbuka....tp lepas kes kena pukul tangan tu dia dah tak conteng2 lagi dah....bagusss.....

psttt....cemana nak rotate video ni....cikjah tak reti arr....layan jalah dulu ehhh...

video


Catatan CJ : awat sora cik jah tak merdu kalau direkod???...padahal kat luar lunak merdu cam siti nurhalijah bunyinya...hik hik hik.

Thursday, February 19, 2009

campor-campor

Teringin nak makan laksa ataupun nasik kat skolah. Tp org tu ajak mkn kat kedai mamak, terus saya sentap. Sebab saya dah bosan tengok mamak tu huhuhuhu....tp kat kedai mamak tu saya try gak mintak roti canai. TAK ADA!...huhhh bosan. Balik, singgah cafe beli laksa. Lagi best!. Dah la cuaca panas, nak makan benda lain org soh mkn benda lain, mau saya tak sentap...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a : 'wei kat bwh tu ada si nabila tengah belakon la. rasanya drama yg cinta untuk ain tu kot. aku tengok rmbut dia sama je centu'....
b: 'ye ke....naper tak mntak autograf'
a : 'heee...tak la pernah aku buat keja centu. glamer cemana pun tak mintakk la aku autograf artis' ~ statement berlagak tak bley blaahhhh.
b:'eleehhh mintak autograf en. b je lah....kahkhakhakhakhakhakahk'
a : 'siottt!!!'


Catatan CJ : masanya hampir tiba????....

enjoy katak

Harini bos saya adalah tak ada kat opis. Dan saat ini saya sedang bersukaria gumbira smbil membuat filing2 dan kemas2 bilik bos saya. Baik kan saya ;))...Ada kwn kat ym kata saya baik sebab time bos tak der, rajin pulak buat kerja, time bos ada bosan la malas la...hik hik hik hik.

Tp bos saya ada ka tak dak ka sama saja. Kejap2 dia tpon minta tu minta ni. Sebab email yg dpt kat opis ni automatik masuk kat pda dia, so apa2 email yg di cc kat dia, cepat la dia baca. Cepat la dia 'bertindak' gitu kan...

Saya tengah try upload video amelyn buat pengakuan hikss...tp amatlah keji apabila video itu tidak boleh diview di pc opis ini. Huhh malam nanti saya akan cuba sekali lagi secara gigih......


Catatan CJ : smbung kerja laa...

Wednesday, February 18, 2009

amelyn lagi...

Mengantuk sgt smpai tdo tak sedar diri. Cik Jah rasa la yg dia balik petang2 dia ngamok2 tu sebab dia ngantuk kot....sebab tadi lepas dia bangun tdor, ok ja. Tak menangis. Cuma nak dukung, nak ikut, nak mandi sama he he he he....layankan saja...as long as tak teriakkk..hikss syukurr besar rahmat dah tu.....Dia kalau naik kereta lagi cepat dia tdor. Tak yah org teman2. Kalau kat rumah sure nak suruh mama baring sama..

susah hati saya

Saya tengah susah hati ni....sebabnya bos saya tak bagi saya balik...huk huk huk. Sebabnya dia suruh saya tunggu satu posto. Org lain tak boleh receive itu posto katanya. Cam hebat ja posto tu kan..tah hapa2 tah. Huhhh saya baru berangan, sebab dia tak ada harini smpai jmaat ni, so tiap hari boleh la balik on the dot gitu kan...tp musnah impianku huk huk huk.


Abih bang aji, kalau posto tu smpai malam cemana?????.....tu ckp dlm ati je la. Tak berani pulak cik jah nak tanya. Dia bukan selalu suruh saya bertunggu tangga kat opis ni. So sesekali dia suruh tu ikut dah la kan. Banyak pulak mulut nanti payah jugak. Tp saya tetap tak puas hati ni....yg posto tu pun, besok2 pagi subuh sapie mai la pun hantar, dah tau petang2 jalan sana sini sinun pun jem, gagah jugekk nak redah apa hal....issh la haihhh.

Catatan CJ : elok saya abih ja taip entry ni kan, budak posto tu pun smpai.....sekali org kg la pulak. tak pernah jumpa pun tp sebab slang kedah tupekat termenyembang la kami...he he he.

email to share....

Harini kita layan email ja eh....ilmu jugak ni. Pssstt sebenarnya kan cik jah tengah ketandusan idea nih. Smalam kakak cik jah kata blog cik jah bosan...huhhh...bosan sudahhhh. p jauh2 ;))


  • Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minimal 5 kali sehari dengan air wudhu. Jangan langsung dikeringkan, biarkan menetes dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, shalat, berdzikir, dan berdo'a.
  • Untuk menghilangkan stress, Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan dzikir dan do'a. ·
  • Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan 'kata kunci', "Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii" (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula ahlaqku). (HR Ahmad)-DOA TENGOK CERMIN
  • Untuk punya bibir cantik , bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takabur.
  • Agar tubuh langsing , mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS i.e. selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air putih.
  • Untuk mengembangkan diri , sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi. Assalamua'laikum wr wb......... ..
Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang dah tahu atau panduan bagi yang baru tahu......


1- Niat Sembahyang : Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.
2- Berdiri Betul : Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.
3-Takbir-ratul Ihram : Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.
4-Fatihah : Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.
5-Ruqu' : Sebagai tikar kita di dalam kubur.
6-I'tidal : Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika didalam kubur.
7-Sujud : Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.
8-Duduk antara 2 Sujud : Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur
9-Duduk antara 2 Sujud (akhir) : Menjadi kenderaan ketika kita dipadang Mahsyar.\
10-Tahhiyat Akhir : Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar & Nankir di dalam kubur.
11-Selawat Nabi : Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.
12- Salam : Memelihara kita di dalam kubur.
13-Tertib : Akan pertemuan kita dengan Allah S.W.T.

Dari Abdullah bin 'Amr R. A., Rasulullah S. A. W.bersabda : "Senarai di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi /Kafir tidak sukakan angka 13 dan juga Hari Jumaat. Itulah sebab mengapa mereka mencipta cerita yang begitu seram sekali iaitu " FRIDAY the 13th " jika ada di kalangan kamu yang perasan!!!" Wassalam.


"Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat....." Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia lain...

jom senaman jom....

video

hak hak hak hak....bahak2 cik jah gelak tengok video ni ok....

Sejak balik petang smalam smpai la pgi ni, Amelyn memang habis habisan buat prangai. Dah tu dia tak mau dengan org lain, 'nak ikut mama' tu jalah yg dia ckp. Selalunya kalau Cik Li hantar Esha p mengaji mlm2, dia yg awal sekali tunggu depan pintu. Dah ready. Tak bwk dia, siaplah dia meraung cam kena dera. Tp dua harini pelik pulak. Masuk kereta pulak meraung. Sebab saya tak ikut. Selalunya waktu tulah saya nak kemas dapur, basuh pinggan apa yg patut, basuh kain baju ke kan. Semua waktu tu.

Semalam lepas maghrib dah siap2 semua, tanya dia 'nak ikut ayah tak?'. Dia jwb 'ikut ayah, ikut mama'...errkk cemana tu sayang?..ok takpa pasrah jalah. Sebab saya ada banyak kerja nak buat, so saya letak dia dlm kreta siap2, dia ckp 'naik maa naik', hehehehe...'ok ok sat mama p pakai tudung sat', saya jwb hek hek hek. Konon nak tipoo dia la nih. Sekali Ayah dia dah masuk, dah undur pun kereta, saya lambai2 sat pehtu terus masuk dlm, tutup pintu. Tak smpai 5 minit, saya dengar bunyi kereta masuk balik. Dengar org bukak pintu, 'Mamaaaa ambik adik ni, menangis mcm sakit!, dia tanak ikut la. ambik lah' huhuhuhu....ohooo cubaan adalah gagal!.Trick nak menipu tak jadi la pulok.

Dah masuk dlm rumah, tak mau duduk pulak, 'dukung maa dukung' hahhh sudahhh. Mama banyak keroje ni anak oit. Sebab dah macm2 cara buat tamau juga, so saya pun dukung la. Bagi chaannn la kannn.....so terpaksa la saya basuh pinggan smbil dukung budak yg dah berbelas kilo tu ok. Belah kiri kilik dia, tangan belah kanan bilas2 pinggan. Sila la kagum kat kehandalan saya. Nasib la pinggan mangkuk tu bukan yg kena minyak ka apa. Pinggan lapik roti pg tadi ja. So selamat kat situ.

Dah sudah basuh pinggan, try la letak dia kat dpn tivi...letak ja terus dia kata 'baring ma baring'...smbil tepuk2 kusyen...hik hik hik hik....alah Elynnnn salah timing la....mama ajar soh buat mcm ni kat kg....wakhakhakhakhkahakhak....kt rumah kita jgn la buat mcm ni, susah la mamaaa....hahaha boley ajar anak mcm tu??? ;))

Dan smpai kesudah la dia suruh saya baring sama dia. So mlm tu satu hapa pun saya tak buat. Selalunya malam2 dah siapkan beg baju dia untuk esok, beg baju kakak untuk sekolah KAFA, baju saya semua dah siap iron mlm tu. Tp dah dua mlm pun mcm ni jugak huhuhu...Pg tadi lagi teruk, dia suruh saya dukung, tp saya buat derk sebab saya iron baju. Yalah dah smlam tak smpat kan. So saya biar ja dia buat senaman suara pg2 tu. Tp makin lama makin tinggi pitchingnya...makin lama makin kuat. Lepas tu saya pass kat Cik Li. Cik Li bwk ke bwh, bukakkan tv. Pun tak mau jugak, lagi kuat dia melalak. Lepas tu muntah terus. Terus bapak dia tukar jd HIJAU.....kena la saya ambil balik, bagi mandi terus. Tersedu2 ok menangis. Betul2 mcm baru lepas kena dera hahahahaha...lakonan semata cisss. Bila tanya kenapa nangis, cepat ja dia jwb 'ayahhhh buaaattt'...dengan sedu2...ohh kesiannya...hahahahaha panggg sebijik kangg haaaa :p

Catatan CJ : Kalau diberi pilihan antara anak lasak dengan kuat menangis, saya rela lasak lagi dari kuat menangiss..huhhuuuh sakit telinga ok budak nangis2 ni. Tp anak saya pakej hak hak hak. Dia dtg lasak sekali ngan pandai nangis....:D


Tuesday, February 17, 2009

kerja kosong

PJC ada keluarkan iklan jawatan kosong. Sesiapa yg berminat nak apply boleh terus ke sini.


saya copy dari entry acik nini ~ tq nini :D , pun pasal perkara yg sama........
kepada mereka yang sedang/masih lagi mencari kerja, ada iklan jawatan kosong di sini. moga2 ada yang bersesuaian dengan kelayakan anda.dan jangan terlalu memilih okey...bersusah payah dahulu, baru boleh bersenang lenang di kemudian hari.

panorama pagi

Kelam kabut pg ni Cik Li drive ke Putrajaya. Nak ke skolah Esha pun terbabas satu simpang. Dah kena memusing. Tah apa dia pikir pun ntah. Saya diamkan ja. Abih sgt saya ckp 'slow skit bang slow skit'....sebabnya dia nak kejar suasana pagi. Ada kerja yg kena buat.
Dari atas bukit lepas skolah Esha boleh nampak masjid ni. Cantik. Kabus2 skit sejuk ja.






Dia tak sedar saya pun tengah shooting jugak, shooting gmbar dia muahahahahah, saya dok dlm keta ja, dia parking tepi jln......tak sempat sarung kasut punya nak kejar suasana pagi yg dah makin nak cerah, dia belasah selipar ja.



Smbil2 tunggu dia buat kerja, saya makan bekal roti telur. Ingat nak bwk ke opis. Tp tak sedar makan punya makan tinggal 2 keping ja. 'Abang nak???', hiksss dah nak abih baru offer laki. Cik Jah lapar ok. Kelam kabut pg2 lagi buat saya lapar.....


Catatan CJ : Lepas abih dia kerja, dia ajak saya minum. Ok saja jommmmmmmmm. 830 saya dah masuk opis.

Monday, February 16, 2009

saya mengantukkkk.

Tadi ngantuk. Gila punya ngantuk, pegi pantry, bancoh teh o panas, cicah biskut. Standard la makanan petang kat opis. Nak turun cafe adalah malas. Bos tak balik dari meeting lg. Pak aji tu katanya cuti tp dtg gak opis. Serupa tak cuti la tuh.

Kerja saya untuk harini dah settle. Untuk thn ni ja yg blom settle muhahahaha kerja2 yg tadak dateline. Suka ati perut cik jah la bila nak buat gitu. Tp kalau tetiba bos minta, benda tu tak siap lagi naya la.......dah mula separuh tp cam terst0p tak terbuat2 dah. Bosan sebenarnya nak buat benda2 yg tak mencabar minda mcm tu ;)) hikhikhik...ekseeeen kouu cik jah.

Harini kan cik jah rasa bos cik jah tu kena rasok la.....hahahahahaha...anginnya sgt lain mcm. Yg pasti dia tak ckp pun gigi dia sakit...apa2lah bos. Saya tak kesah dah pun. Nak marah-marah la boss....cik jah tak kesahhhhhhhhhhhhhhhhhhh......dan yg pasti juga, saya pun tak tau sebab apa. Lagipun macam yg saya pernah ckp dia bukan marah saya. So gasak la situ kan....... Redha sajalah. Hiburan gak ni, kalau tak bosan ja semua baik2 ja kat opis ni kan hik hik hik hik.

Catatan CJ : nak balik nak balikkkkk...

Award from Emie



Saya dpt award ni dari Emie. Blog yg cute ke tuan punya blog yg cute???? :)) hik hik hik . Cer bagi penjelasan skit. Cik Jah tak paham....anyway tq emie.

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda ~ dah letak
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda ~ dari emie
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

10 fakta/hobi diri sendiri ...
~Saya kerja kerajaan
~Ada 2 org anak dara
~Suka jalan-jalan
~Tak suka kerja last minute
~Suka baca majalah, novel esp. karya norhayati berahim - hobi yg bertahan dari dolu smpai skrang.
~suka makan - hobi ka ni???hahahah.
~kalau pgi shopping complex suka pegi kat tmpt bantal2, kusyen, bed sheet, perhiasan rumah....belek2 smpai penat, belinya jarang.
~suka berangan :p
~Suka naik kereta tp tak suka bwk kereta

Walaupun telah berkali2 saya bagi fakta pasal diri saya yg tak la best manapun, tp dah nama kehendak soalan gitukan, jwb jalah.

Ok, skarang tag ni saya nak bagi kat :

~Hani - sebab dia rajin buat tag, dan dia juga adalah hot ;)), so she deserve it....amik la amik.
~ Ateh - sebab dia ada sorang anak teruna yg chomei
~ Mariah - sebab dia baru dpt baby boy yg chomei jugak
~ Cik madu - sebab dia cute - wahahaha aku tak bodek hang ok...
~ Esha - sebab dia anak sayaaaaa..hehheheh dan dia sememangnya cute :p
Catatan CJ : Selesailah sudah utang tag saya kat kawan2 kkan kan kan.....

mari melukis

Elyn dah pandai buat mural. Kenaper??? tak percayer???...tengok ni tengok.


Haaa....amik habuan. Penuh sedinding ok...rasa nak pitam sat. Nasib la dia buat kat dinding bilik. Belah dlm. Bilik memang tak dicat lagi. Sehari ke sehari bertagak2 nak cat. Cer imagine kalau dia conteng kat hall bawah???????ohoooo pengsan terus. Walaupun kata cat itu boleh dibasuh, tp kalau dah basuh 'tak puas hati' tu tetap ada...



Elyn posing dengan hasil kerja tangannya....

'Sapa buat ni???', Cik Jah tanya. 'adik buattttt.....'....dengan muka riang gumbira. 'Mana tangan, bak sini nak babab skit, amboihhh biasa dia'. Ok dia hulur tangan, dah kena pap skit 'aduiihh, akitnyerrr',tercemik2 muka dia. Pehtu buat muka sedih. hehehe nak tergelak ok, tp cover. Tanya nak buat lagi tak, laju2 dia geleng pala. Lepas tu ada la sekali dua dia kantoi time dia nak try2 conteng lagi. Baru dia letak pensil cik jah kata 'aiiippp'....terus tak jd. Lepas tu tak dak buat dah...jgn esok2 dia buat balik dah la. Org bagi buku pensil semua dia p conteng dinding.



Tak mau dia conteng dinding lagi, cik jah ajak cik li cari papan tulis ni. jumpa satu kedai ni ada jual barang mainan, murah2. Papan ni kalau kat pasar mlm dia letak rm6. Tawar2 dpt la rm 5. Tp kat kedai tu rm. 3.90 saja. Rosak pun tak ralat. Esha dulu ada berapa buah tah papan ni, macam2 size. Dah cerdik baru belikan pensil dan buku warna2.



Kehulu kehilir dia heret papan ni. Baru 2 hari beli, tali yg ikat pensil tu dah tercabut hohohho ganas la budak kecik ni.

Sunday, February 15, 2009

mandi manda

Pagi2 tadi bangun terus terjah ke pusat komuniti cyberjaya. Budak2 nak mandi kolam. Sekali tutup sebab ada booking untuk buat family day kat situ. So kami tuju ke Putrajaya pulak. Sebabkan tak pernah smpai, tpon acik nini tanya tmpt tu kat mana. Bila tak jumpa cari tpon pulak pejai-budak opis cik jah. Dah pkui 10.30 baru smpai kat pr. 16 tu. 

Tak sabar ni nak mandi....

Amelyn dah tak takut....cik jah confident la sikit nak lepaskan dia dengan Esha saja sebab dah pakaikan dia pelampung. Tu pun berapa kali dia buat aksi menyedut air kolam huhuhu...ngeri ok.

Lilau2 cari parking bagai, 10.45 lebih kurang baru masuk dlm. Sekali tengok jadual kolam tu bukak dari pkul 8 -11 pg. Lepas tu pukul 1 smpai 3 pulak.....hmmm 15 minit ja sempat nak mandi pun kalau masuk. Buang karan sungguh. Nasib kat luar tu ada kolam jugak tp untuk budak2 ja la. Pree....mandi la bila time pun berapa lama yg suka. Hmmm belasah kat situ jalah. 

Kali ni kami laki bini jd pemerhati dari tepi kolam saja. Tp tak berani lepa walaupun seminit. Amelyn ni walaupun halus tp ligat. Seriau juga....

Dah puas mandi2, balik. Smpai ja rumah terus cik jah masak. Lepas tu suapkan depa makan. Dua2 sekali cik jah suap, bapaknya pun kalau boleh cik jah nak suap sekali. Cepat dan tak menggunakan banyak pinggan mangkuk muhahahaha....

Catatan CJ : tengok anak2 happy, kita pun happy kan.....

homework

Sambil2 layan cerekarama, layan la budak ni buat kerja skola. Dia kan baru nakbelajar guna kaler air ni. Kalau biar kat dia banjir ok satu rumah. Cayaq ceroi dia bancuh kaler tu. So terpaksa la mamanya bagi bantuan.....

Catatan CJ : semua org dah tdoq, tp mata saya tak boleh lelap lagi ni....ishh ni la padahnya lena lama sgt petang tadi...huhuhuhu

Saturday, February 14, 2009

Lepas breakfast, Cik Li ajak p Equine. Dia nak potong rambut yg dah mcm lion king. Kami anak beranak pun ok saja. Bab berjalan no hal punya.  Sambil tu boleh cari stationaries Esha. Skolah baru 2 bulan, abih kaler semua. Apa dia buat tah. Makan kot. Nak cari water colour juga. Darjah 2 dah guna water colour eh???. Seingat cik jah la dulu, darjah 4 baru guna rasanya...

Kemain lama belek tu belek ni.....

Dah sudah beli barang2 Esha tu, seblah tu ada pulak tmpt2 mainan ni. Elyn dah melalak nak main kat sini. Sementara dok tunggu bapak diorang potong rmbut tu layan la jugak diorang main2 seround kat sini.   Elyn yg beria nak main tp Esha pulak  yg terover main.

Seee..dia yg over kan...adik dia perhati ja.

Pun masih dia yg pulun he he he

Elyn takut pulak bila kereta tu pusing2....

Sebenarnya smalam (hari Jumaat) dia tak pg skolah. Demam. Badan dia kejap sejuk kejap panas. Ni dah mula rasa lemah balik  la nih..

Sementara nak tunggu nak  makn tu melepek ja. 

Ohhh makin besar makin nakal ini budak kecik....tak diam seminit.

Tengok dia jalan dengan gaya berlagak. Dah pandai gado ok.  Siap mata2 lagi jeling2 tu...tak tahan sungguh. Elyn pakai tshirt Esha masa Esha umur 3 thn. Overall tu pun Esha punya masa Esha umur sethn....tahan...overall tu  dari oversea, exboss kat getah bagi souvenir masa dia p london. tshirt tu mesia la punya. kiko girls ja tp pun masih elok, tak terjejas langsung kaler dia.

Dah siap Cik Li potong rmbut, dah sudah beli brang skola Esha, kami pun balik dan membongkang anak beranak smpai petang. 

Catatan CJ : best ooo sesekali dpt tidor petang......

Friday, February 13, 2009

nak hp baru

Sejak hp saya rosak, sejak tak boleh snap pics guna hp, saya dah boring nak update blog. Malas nak usung camera. Nak charge lagi...malassss...adakah itu alasan yg tidak begitu logik? huhuhuhu.....abanggg nak hp baru satuuu...............nokia navigator plsss :D

TAG by ZIMAH

First of all, sorry Zimah, Cik Jah dah lupa tag yg zimah bagi ni....hik hik hik...lupa sungguh. Ok meh la Cik Jah jwb....cik jah suka kena tag ni huhuhuh wahahaha...tipooo.


Biasalah semua tag ada rules kan. Jom tengok apa benda yg dia nak...


1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog


pssstt...tpikan cik jah baca2 tadi cam pelik skit arr..awat arr tag ni tanya yg sulit2 ni arr?...nama spnder pun nak tau gak nih..haiihhh...mana bley ckp la ;))


Deoderant : avon
Toothpaste : yang sedap+ada rasa mint2 skit hahahaha gila ubat gigi nak yg sedap....
Shampoo : Clear
Razor : tak main arr cukor2...ai cabut selai2..khakhakhakhakhah
Underwear : yg selesa la ~ terselit2 tak selesa arrr =)) ...ergghh tag ni buat cik jah sewel okeh
Make up : Wei wei...cik jah kan natural beauty, tak perlu makeup2 tu semua ok... ;))
Perfume : body shop & avon
Watch : titus
Car : waja
Airline : cik jah mana da kapal terobang la wei..ish la hai....penah la naik mas & air asiah
Backpack/Purse/Wallet : yg pakai skarang Timber, paddini, BUM. Yg tak bernama pun cik jah pakai, no hal janji cantik.
Shoes : hush puppies
Sandals : Vincci ~ kaki saiz kapal karam sesuai guna brand vincci. Saiz 10 pun ada.
Jeans : lady like, applemints, tak kisah la apa pun asal cantik dan selesa.
Handbag : CR2 & Carlo Rino
Heels : Vincci, Primavera, Viss, dan lain2 yg tak bernama tp cantik dan selesa
Computer : laptop acer
Search Engine : opera
TV Channel : ASTRO, TV3, TV9...semualah janji ada cerita best.
Cell Phone : Samsung SGH600 (daaaa rosakkkk.....................uwaaa..) skarang pakai smsng flip yg lama
Beer : Isk..HARAM la.. ~ ni jwpan dak zimah, cik jah copy paste ja hik hik hik.
Soft Drink : tak berapa gemar arr. Cik jah tak berapa boleh minum pun. Air suam je best.
Fast Food : tak berapa feberet arr fast food. Sesekali teringin jelah pun. Selalu2 tak suka.
Pizza : Pizza Hut ~ kata dah kena ban...cenner???
Cereal : Honey Star
Chocolate : Cik Jah suka cekelat...semua cekelat cik jah belasah.
Ice cream : of course la chocolate flavour....

Tags 5 people :- haaa part ni yg Cik Jah runsing ni hehehe rungsing pulak konon padahal suka nak mengena...haaa...ok cik jah nak tag :-

~ hani - anak buah cikjah yg rajin + cepat jwb tag...(pstt kakak, tp buat la assngmnt dulu, nanti mama marah mak ndak tak tanggungjwb eh....heheheh)
~Cik Kasih - pemalaih ok makcik ni buat tag. rasain kau....himpun la utang tag bnyk2...aiyorrkkk ha ha..
~Ateh
~Mariah
~Ernie

penat

Harini kepala saya tak berfungsi dengan begitu baik. Ada banyak benda yg nak diceritakan. Tp tak reti pulak nak mula ayat. Ada macam2 benda nak kena buat. Jadual tu report ni, maklumblas tu maklumbalas ni. Slowly...satu2 saya cuba siapkan.

Skarang saya nak p lelap mata dulu. Lepas zohor baru smbung kerja. Tak selera nak kemana tengahari ni. Kalau saya paksa juga kepala saya berfikir, nanti tak jd apa jugak. Memang dah tak boleh nak berfikir.


Catatan CJ : rehatt.....rehat............

Thursday, February 12, 2009

adoi!!!

Depan saya ni ada pintu kaca. Dah banyak kali dah org langgar. Tp tadi tengah2 ralit check schedule bos, tetiba 'gedegangggg'....bergegar ok...Huihh terkejut cik jah. Merah2 dah muka budak yg langgar pintu cermin tu. Errkk...saya tak gelak ok, saya baik. Tp saya kesian kat budak tu. Dia macam dah termalu. So saya kata 'tak per dik, pintu tu dah banyak org langgar' errkk cam tak sesuai kan ckp mcm tu, tp spontan ok....tekejut. 'tak nampak ada pintu arr kak' dia kata.
Dah berkali2 saya tengok org langgar pintu tu. Kadang, saya tergelak jugak. Kadang cam ter 'pause' gitu hahahaha....kejung sat. Kalau yg langgar tu bunyi pelan ja 'aduuihh'...saya buat2 la tak nampak. Kadang 'ADOOII' bukan main kuat, siap ngan aksi2 lawak pulak lepas dah langgar tu memang saya belasah gelak bahak2 la...hakahkahak tak bley tahan. Pelik pulak, saya tengok nampak ja ada pintu walaupun saya rabun. Diorang boleh langgar tu yg saya tak paham ;))

palestin

Pagi tadi masa dlm kereta on the way ke ofis, smbang2 dengan Esha. Sekali dia kecelaruan. 'Mama, Esha pelik la. Cikgu besar tu kan dia kutip derma nak bagi kat org Gaza. Tp dia nak bagi macamana????. Kan jauh Gaza tu', dia kata. 'Errm...kat Malaysia ni ada org yg kerja dia selalu tolong org2 susah kat tmpt jauh2 mcm Gaza tu. Cikgu besar Esha tu tulong kutip ja, nanti dia bagi la kat org tu. Org tu la yg pergi bagi kat org2 Gaza tu...', saya jwb...'oooo Esha ingat cikgu besar Esha nak pegi Gaza'....hehehhe nak tergelak pulak.

Lepas tu tetiba 'mama, tanah liat palestin kan harga dia dah seringgit dua posen maa....', dia kata. 'arrr??? tak paham???', saya jwb. Pelik pulak saya. Mana pulak dia dpt info ni kan....dia jwb 'smalam kawan Esha beli kat book shop seringgit dua posen'....'masyaAllahhh anak oitt...tu bukan palestin, tu plastesin (dunno hw to spell larr) laaa', wakhakhakhkahkahkhakahkh....ciss budak ni....buat saya sakit perut ja lah...


Catatan CJ : Saya kena lagi banyak membaca sebab kalau anak tanya tak tau jwb maluu ooo hahaha.

Wednesday, February 11, 2009

training dlm ujan

Wahh tajuk kemain. Tak dak nya gmbar2 yg basah lenjun ngan aksi2 yang sheksiii...takan la ujan pun nak redah jugak kan. Kami bergmbr kat bwh bumbung la pun sementara tunggu ujan reda. Agak renyai2 skit2 tu baru la kami main kat padang.  Sebenarnya gambar ni dah smggu dlm draft. Sebabkan mlm ni tak boleh lena wlaupun dah lewat pada saya, so saya publishkan la entry basi ni. 

Saya belasah kasut futsal Cik Li hi hi hi. Dengan izin la pun.  Sebelum ni tak pernahnya kasut sukan Cik Li saya boleh pakai. Tp kali ni cam muat la jugak walaupun kena boh stokin tebal skit. Saya kan bersukan 3-4 thn sekali so saya tak dak kasut sukan he he he....

Masa kejadian ni, kami berlima saja yg turun. Yg lain tu tak turun sebab ujan....ciss tak bersemangat kesukanan sungguh, asal ujan ja langsung tak turun hik hik hik....anyway walaupun berlima saja tp kami happy2 ja. Last2 kami joint geng bola tampar. Ngelinjat sikit lebih kurang lepas tu balik la pun. 

Dlm gmbar ni ada 4 org ja. Sorang lagi blom smpei la masa ni. Tengok As yg tudung merah tu...suka buat muka antooo niyang rapik tau as ni...hikss. Yg sorang lg tu pulak baru turun training sekali dah dpt tau pregnant pulak :p ....abih la kalah la camni weiii....

Catatan CJ : Seronok jugak sesekali bersenam dlm ujan renyai2....

macam-macam

Pagi ni bos saya marah-marah. Smalam pun sama. Sebabnya dia sakit gigi, pehtu yg pegawai2 ni pun ada gak mengongnya. Ada ja benda yg diorang nak buatkan pak aji ni marah. Mangsanya saya lah...bodoo betulllahhh. Lepas dah marah2 orang2 tu dia smbung pulak bebel2 kat saya.

Saya rasa mcam nak suruh ja bos saya cabut semua gigi yg ada pehtu pasang gigi pelesu. Gamak tak seshswai jugak, pasang la gigi mas cam atuk m. daud kilau tu bos. Asal sakit gigi je marah, marah je sebab sakit gigi....haduihhh...

Dia dah la marah tak berapa macam nak marah. Cer marah betul2, tumbuk2 dinding ke hapa ke kan senang skit saya tpon ja polis terus. Ni marah alahaaiii main ckp2 je. Buat pedih lubang tinga ai jerlah abg aji ni tau. Hmmm saya seperti biasa angguk angguk geleng2....saya menjwab pun tak dak guna sebab dia bukan marah kat saya pun. Tp peninggg arrrr pak aji! tolonggglah....p jauh2 skit bley??? haa kannn cik jah dah marah ha haaaa...kan dah kena....ish la kan, kalau la saya boleh ckp centu...tererrnya saya. Lepas smggu saya kena transfer tmpat lain. Confirm!.

Ok sudah sudah la kisah pak aji dan gigi serta amarahnya itu. Skarang pasal henpon saya pulak. henpon saya dah tak boleh ambil gmbar, dah tak boleh tepon orang dan paling tragis sekali dah tak keluar seketul bunyi pun...hohh hebat sekali kesan balingan Amelyn....lingkup terus tepon mama anak oit. Nasib ada tpon lama yang masih bernafas. Tp tepon tu pun tragis jugak. Sebab klau nak sms, tekan satu huruf saya sempat ambil napas dulu barang seminit dua. Baru cursor tu bergerak untuk taip hurup seterusnya. Adoilah hai....cik jah kurang sabar ni..haa haaa....kang cik jah buat balingan atau lontaran jitu sedap nih.


Catatan CJ : Macam-macam hal lah haiii....

Tuesday, February 10, 2009

hari ni hari selasa

Balik dari hantar Esha ke sekolah KAFA waktu lunch tadi, masuk ja ke basement, saya rasa kepala saya berdenyut2...peningnya. Kat luar tu punyalah panas...panas lit lit org kedah kata. Tp apapun saya kena juga pegi ke skolah, kalau dak anak saya tak makan. Dulu pernah sekali bagi duit ja suruh dia beli makanan sendiri. Last2 dia makan kopok lekor ja. Hmm sementara nak 'cerdik' sungguh ni tak palah berkorban la sikit kan.

Pagi tadi saya keluar rumah pkul 650 pg. Gila awal. Tp pun saya smpai pukul 715 jugak. Saya sangat tak suka kena rushing2. So saya ambil masa bersenang lenang tenang untuk memandu. Walaupun jarang bwk keta tp serasanya tak la menyusahkan org lain. Beringat sendiri la. Saya amat menyampah pagi2 org yg bawak keta mcm nak terberak tak dan dan...cilok sana sini tak tentu arah, dengan signal tak bagi. Menyampah sungguh driver yg tak dak moral ni. Biasanya saya bwak keta ikut keadaan la, kalau dah rasa slow tu patut padan la ubah ke lane slow, tp biasa2 nya kat highway 100km/j je pun...buat apa nak laju2....elok2 boleh smpai opis, nanti ke tmpat lain pulak haaa.....padan muka. Tp apa pun jgn gelojoh dan menyusahkan org.

Smpai ja opis, terus tpon Cik Li. Pot pet pot pet ngadu itu ini. Anak itu, anak ini. Nasib anak baru 2 org, kalau 4 ka 5 ka mau berjela nak update story he he he. Selalu kalau hari cuti, bangun ja terus saya tpon bapak diorang, so ckp la sendiri. Ni sebab hari skolah, pagi sure kelam kabut nak bersiap bagai so mlm nanti ja barulah boleh dia bersembang ngan anak2nya. Begitulah rutin saya selama 8 thn kawin ni, dan selama Cik Li outstation. Sebenarnya saya amatlah tidak suka dia outstation, tp nak buat lagu mana pun dah rupa kerja dia gitu. Redha jalah kannn....

Malam ni kalau saya larat + kuat, saya hantar la Esha ngaji, kalau tak saya ishtiharkan cuti hahahaha.....sebab mlm2 Elyn selalu mcm2 skit prangai dia. Dan dia dah start buat bunyi enjin motobot sangkut tu apa pun tak guna dah. Berkilik la ke hulu ke hilir. Nasib baik, dia mau la buat hal sendiri. Tp selalunya waktu tulah dia nak buli saya pun. Sebab dia ni tdor awal. Paling lewat pun pkul 9 dia dah tidor. So sementara jaga tu nanti macam2 la. Yalah pun sehari suntuk kat nursery kan. Balas dendam la gitu. Layankan sajalah.


Catatan CJ : saya rasa kan jam tangan saya mcm rosak hahahahaha lambat pulak bergerak......

a gift from Esha



Enty ni dari hari Jumaat lepas dah ada dlm draft. Malas sungguh nak update....

Balik dari jemput Esha hari Jumaat haritu, dia kata ada suprise tuk saya. Sekali dia bagi ni 'adiah untuk anniversary mama' kata dia. 'Ayah punya mana?', Cik Li tanya. 'Ayah share la dengan Mama, duit Esha cukup beli satu je', huk huk huk...terharunya...so sweet. Walaupun ayahnya ada sikit 'tak puas hati' he he he, tp ok la ada jugak la bahagian dia...share ngan saya kan...ok la tu.

Catatan CJ : thank you sayang...mama gantung kat opis lagi. Hari2 boleh tengok.