Tuesday, December 11, 2007

eLyN & ChiCKen pOx....

Elyn kena chckn pox la pulak....huhuhuh....penuh satu muka, badan. Berkerutu. Tak tau kat mana nak pegang. Nak cium apatah lagi...tadak tmpat...asik nangih ja. Nak berdukung ja. Badan pun panas..masa mula bintat2 tu keluaq tak panas lagi. Bila semua tengah nak meletup badan dia panas...asik ulang2 alik jumpa dr.
Semalam tdoq atas dada Mama. Letak ja nangih. Merengek2....Esha dulu pun kena campak waktu umor 8 bulan lebih. Tp tak sebanyak yg Elyn kena. Si Elyn ni smpai penuh. Ngeri pulak tengok.


Muka dia penuh...tp dlm gambar tak nampak sangat. Dah tu dia garu2...alahai anak oitt...berparut la nanti....awak dah la pompuan....huhuhuhuh....seregeh...berlengaihhhh.

Muka dia sampai merah. Letak dlm buai pun kena sentiasa berenjut buai tu. Stop ja ek ...ek...so Esha la mangsa mengenjutkan buaian itu. Orang tua2 kata tak bleh goreng2 kat dlm umah. So semenjak dua tiga menjak Elyn sakit ni semua yg Mama masak ala2 rebus. Singgang la, stim la....nak lagi terrer Mama beli...bab tu memang Mama terrer.

Kesian sungguh kalau budak2 demam mcm ni. Tp kali ni Mama dah kuat. Masa Esha dulu anak pertama tak pandai lagi, tiap kali dia ek ek ek Mama pun sakan menangih. Kali ni ok skit la. Walaupun kadang meleleh jugak. Tak tahan tengok. Cam sakit sangat rasanya. Cepat sembuh Sayang....sian dia...uhuksss...
Hari ni Mama terpaksa kerja. Ada benda yg perlu di settlekan. Esok dan lusa dan tulat Mama cuti. Hari ni Ayah off so dia jaga. Kejap2 dia tpon, tanya itu ini. Tak pa Ayah jgn panic. Mama guide dari opis. So far 2 hari Ayah jaga dari hari Isnin ok. Cuma bila balik tu memang Mama tak bley buat apa dah. Elyn akan melekat ja ngan Mama.

Our trip to Langkawi dengan ini cancel..uhuksss. Tak palah, kalau p pun anak tak sehat tak best jugak. Tp kami akan tetap balik kg Tmn Uda untuk sambut Aidiladha. Langkawi, next time akan p jugak . Harus....dah lama Mama tak balik sana. Last balik Masa Esha umor 2thn tak silap..Masa tu Tokwan Mama sakit. Memang ralat la tak bley balik mggu depan. Lagipun sepupu Mama yg nak kawin tu harap sangat la Mama balik...sorry la...cannot make it. so so sorry.

Untuk suamiku :'abanggggg (dengan nada sengau2 skitt).....ai tak mintak you bawak ai p kepulauan hawaii ke bali ke, ai cuma mintak you bwk aii p Langkawi jerrk....Cuti skolah bulan 3 nanti na???. Janji na???'

1 comment:

adam said...
This comment has been removed by a blog administrator.