Monday, March 31, 2008

MaCam-mAcAm LaH....

Bley kata Mawi skarang dah tak dak orang minat?. Ya ka????..Bukan dia baru menang Artis Paling Fofular ke smalam????...Konon sebab dia dah kurang peminat, show kat PGH dibatalkan. Duit dikembalikan. Alahhhh baru nak p beli baju baru nak tengok Mawi....
"Tak per, tak per, kita carik show lain" kata Kak Ros. Abih dah bos bagi green light...sebat je lah.....Tp memandangkan Kak Ros masih gak nak tengok budak botak tu, so dialah carik mana show yg nak p tengok. Cek ikut ja....heheheh.

Sabtu lepas kan, Ayah tak dak p Penang. Keroje lah....Mama pun kuar la pg tu bwk anak2, p carik barang2 nak masak ngan carik breakfst. Parking la tepi jalan nih, depan2 ngan pakcik juai nsik lemak. Dah siap2 beli semua, nak masuk keta balik, sekali ada la sebiji moto belakang keta. Punya banyak space tang lain situ gak dia nak parking. Depan keta Mama ada keta iswara biru, pakcik nasik lemak tu punya kot.

Patutnya Mama undur skit baru jalan ke depan. Tp Elyn asik la melalak sebab dah rimas dlm car seat....Mama cam alah tak tentu arah pun ye. Pastu budak motor belakang keta ni cam bengong pun ye. Bley buat bodo ja belakang tu....Mama perati ke depan, ok lepas nih...Mama pun slow2 la nak kuarkan keta, sekali nampak keta depan ni cam begoyang...alamakkkkk abih la keta laki aku...dah gabra ok...dlm masa yg sama gak budak moto tu pun blah, Mama pun cecpt undur skit, pastu terus zuppp keluar..hehehehe alamak sangat2 berdosa kat pakcik nasik lemak tu. Terasa amat keji sekali perbuatan Mama itu. Walaupun kereta itu amatlah uzur rupanya tp tetaplah kereta orang tu kan....alahhh...berdosanya rasa.
Smpai rumah ja cecepat Mama telek2 kereta kot la bengkok ka apa ka...tp calar skit ja...bila lap ngan kain ilang kesan2 cat keta iswara itu...skit sangt cam tak perasan. Tp Mama tetap rasuah Esha ngan Mentos soh dia diam, jgn ckp kat Ayah. Biar Mama yg explain kalau nak bagitau pun...heheheheh kesudahan dia smpai ke harini Ayah blom tau. Tadi lepas hantar Mama dia ckp nak g basuh keta (dia off harini). Harap2 kesan tu hilang la lepas keta dicuci...hikhikhikhik...
Ampunnnnn bang, ampun pakcik nasik lemak...huhuhuh

4 comments:

viruspadu said...

i pun minat mawi la u

sape kate mawi dah x de peminat hiks

i jaworld hiks

nn said...

ish...sapelah yg kata mawi xdak peminat tuh.....xtaulah...buta ke hape...cariklah yg astro punye program tuk secretary's week tuh...dia buat kat damansara....ada aznil, kak nita n bebudak af...

Ceera said...

erk, mawi masih ramai peminat la... itu yang suka dengki2 dengan mawi tu...

ESHAELYN said...

vp, nini & ceera - hah tulah tak paham tu. bley PGH kata takdak smbutan....tp promo kat tv ada je lagi....tak paham tak paham. dah tu nak kembalikan duit punyalah susah.. apa daa..kot bagi balik cepat bley la g tengok show yg lain.