Monday, April 14, 2008

mArI mEMaNciNG.

Ahad 13.4.2008 / 6 Rabiulakhir 1429H

Pkul 730 centu dah gerak dari rumah. Benti breakfast kat Kajang dulu. Pastu terus ke Semenyih carik kolam pancing. Tergoda ngan gambar2 Ernie g mancing di Sukida Resort. Dah lama sebenarnya Ayah dok ajak Mama g mancing, tp asik la ada hal. Abih dah Ahad tu tadak apa2 plan, bangun ja tdo terus kami plan nak ke sana. Masak bubur untuk Elyn dulu, siap2 terus gerak. Tmpat pun tak pasti kat mana, yg tau area Semenyih ja.

Kawan Ayah ada ckp kat satu lagi tmpt, nama Kolam Pak Mat, so kami pun nak tengok2 ja mana tmpt yg bekenan. Jumpa, tp tmpt dia cam kurengg la. Mama nak lepaskan Elyn pun rasa tak konfiden. Berpasir pastu cam ada bau yg kureng menyenangkan la tmpt tu..hehehe. Tp Cik Li nak la jugak try kat kolam tu....kejap je kata dia. Dpt je sekor kita blah kata dia...kot dpt, kalau tak dpt cemana Cik Li?????


Mencuba nasib di Kolam Pak Mat.



Dpt talapia merah ngan itam. Besar2 tapak tangan. Tp Cik Li kata kecit. Adehh nak besar mana Cik Li oittt????. Layan ja la....tunggu lagi. Tp dah lama skit, dah bosan, dia ajak p tmpt lain pulak...

Round la kami carik kolam lain. Jumpa la Tangguk-Tangguk, Seri Bayu Resort & Sukida Resort. Nak lepak kat Tangguk2 tu ramai la pulak orang. Tmpt pun cantik. Seri Bayu pun ok, tp sebab dah tergoda ngan entry Ernie, so nak try kat Sukida dulu la. Masuk dan carik port baik punya nak lepak. Ada kuda, huh best2.

Mula ja best...tp bila kuda tu mengacau cam tak best la jadi. Patutlah Ernie pesan soh jaga2 sama itu kuda....huhhh ngeri jadinya.

Abih umpan pancing Cik Li dia baham. Siap bwk lari bekas ijau tu lak lagi. Masa ni semua berterabur lari. Elyn peluk Mama kuat tak ingat, Esha dah mencicit ikut mana Mama lari. Hahaha...tekejut pun sama. Hampeh punya kuda. Seriau kot dia sepak ja....


Cik Li hanya mampu memerhati dari kejauhan umpannya dibawak lari. 'syohh syohhh...' kata Cik Li. hahahahahah ada ke halau kuda syohh syohhh...tu halau kucing arrr.


Konon nak tuntut bela. Kejar smpai dpat!...Siap kouu kuda!!!

"Abih umpan power aku kuda tu makan...biol punya kuda!!..huh!!!", Cik Li tak abih2 merungut.

Yg budak ni sebok ajak mandi sungai....

Budak ni senang. X meragam. Layan ja angin sepoi2 bahasa bwh pokok tu.

Baring2 sambil dengar2 lagu. Elyn tu eksen cam ckp tpon, tp tu layan lagu tu...siap berenjut2 lagi badan dia.

Close up skit...heeehehe

Dah bosan, buat geget la pulak....

Tunggu punya tunggu, dpt la 2 ekor talapia besar skit dari tapak tangan.

Sebok soh kakak dukung dia. Melayang2 kakak dukung. Dah la kurus. Adik tu semangat.

Alahai anak dara Mama ni sorang. Kurusnya...bila tunjuk gambar ni kat dia, Mama soh dia makan banyak skit, bley dia jawab "Esha diet la Mama..."..huh nak terkeluar tulang bley kata diet....Tp skarang tengahari sure Mama paksa dia makan nasik. Malam pun mesti makan skit. Nak soh makan cam nak kena kerah buat apa ja.

Dlm pkul 2 lebih kitorang pun gerak balik. Niat nak singgah mandi kat Sg. Tekala pun tak jadi sebab ujan dah mula turun.....Kalau mggu depan tadak hal, nak pegi lagi. Kali ni nak prepare betul2. Baru best.....

2 comments:

viruspadu said...

syoknyaaaaaaaaaaa

menjeles la guwe mcm ni

nak ajak laki den gi mancing la mcm gini uhuhuhuh

ESHAELYN said...

jom vp kita gi kelah jom...best oooo....