Tuesday, June 10, 2008

taman mini



Pokok bunga Cik Jah dah bertambah...tp tak la susun cantik2 lagi. main letak ja dulu. Pokok tepi2 yg lepek2 tu semua baru tanam, so semua cam tunduk2 la lagi. Esok dah rasi ngan tanah, dah subur, segar, cantik la harapnya.



Dlm banyak2 pokok, yg ni la yang paling Cik Jah suka....ijauuu ja daunnya. Tah la apa ke nama pokok ni tp amatlah sesuai kedudukannya di situ, di tepi pintu masuk. Cik Jah kureng gemar pokok yg berbunga. Suka yang berdaun ijau gini saja. Ada lagi la yg teringin nak beli, tp nanti dulu, slow2.....

Sejak2 minat bercucuk tanam ni, balik keja ja tak terus la masuk rumah. Singgah la jengok2 belek2 pokok dulu. Seronok pulak rasanya. Kalau tak menonong ja masuk dlm, tutup pintu dah tak keluaq2....rumah pun cam rumah tinggal ja rupanya tak seri langsung. Skarang ni seri la skit ada pokok segala. Ada rezeki nak buat 'rock garden' kat laman yg seciput tu....pastu ada wakaf kecik seketul...ohhh lawanya....hehehehe angan2 jalah dulu.....

hmmm.........

6 comments:

Life'sLikeThat said...

Bilalah aku ni nak jadik rajin macam hang nih... asik malas ja...

MAMA ESHAELYN said...

rajin eh gitu?..hiksss...tak rajin sgt la, rajin skit2 ja...nak mula memang payah, tp kalau dah start wohoo best la pulak...tetambah tengok laman cantik. pada pandangan kitalah kan. seronok. cer hang try.

Kak Piah said...

rajin.. rajin.. kalo umah akak pokok bunga plastik pon akak malas nk tanam.. :D

MAMA ESHAELYN said...

rajin ni pun ada masanya kak piah. mai penyakit malas tu tatau la pulak cemana hahaha kot abih kesemua jd lalang ka pulak kan...ohhh tidak.....

KaSiH said...

nk wat rock garden ke pijah...mesti best ni...dh keje kat bhgn yg ada kene2 mengena dgn pokok..mesti la tau pokok mana yg sesuaiii ye dak...

MAMA ESHAELYN said...

ya cik kasih...rock garden la impian aku..hehehe...aku tak tau pun, aku belasah ja. janji lawa kat mata aku ok la kan..hehehe