Tuesday, August 26, 2008

berkelah @ Sg. Cngkak

Sabtu lepas tetiba rasa teringin nak bekelah.....Dan Mama Alya ni pun teringin jugak. Dia memang ada penyakit skit. Asal ngandung ja teringin nak mandi air terjun. Dulu masa ngandungkan Alya kami bekelah di Lubuk Manggis. Siap bakar2 ikan/ayam lagi kat situ..best. Tp kali ni idak la sempat nak bakar membakar.

Bawak bekalan sorang sikit. Cik Jah bwk nasik goreng & cekodok ikan bilis. Tp ada kejadian ke atas nasi goreng sutun ku itu..uhukss...Mama Alya bawa mcm2 adaaa...nugget la, ayam goreng rempah la, jagung la (patutnya Cik Jah yg bawa jagung tp jemaat haritu boleh pasar tani tu tadak jagung, yg blom di masak la...), karipap pun ada....kenyang. Alhamdulillah.

Tengok gambar meh....tp gambar tak mengikut susunatur yg betul, main belasah ja sumbat mana dulu. Dah la hari kejadian Cik Jah lupa bwk camera, so belasah camera hp jalah...kadang ok kadang blur hampeh. Kira ok la gak kan dari tak ada....

Nasib Mariah smpai dulu, so dia booking satu pondok kat situ. Best siap ada verandah lagi yg menghadap ke sungai. Syok wooo....tu karipap yg Cik Jah dok tunjuk tu la yg mariah bwk, sedapnyaaa..terasa la sardin dia. Berketui2 Cik Jah mkn.


Time ni sebenarnya dah nak balik.....Rasa cam tak puas pun ya berkelah kali ni. Mandi pun sekejap ja. Tah la kenapa. Mula tu kobar2 nak berkelah, masuk ja dlm sg. rasa sejuk gila2, terus malas nak mandi lama2...pastu rasa cam nak hujan. Nasib juga balik awal, on the way nak balik rumah tu dah ujan.

Disebabkan Cik Li malas nak mandi (sebenarnya dia baru celup ibu jari kaki dlm sg. pastu rasa sejuk gila, dia malas la turun, so jd la photographer saja...) Uncle Bob lah yg melayan anak2 ni mandi.


Cari cacing ka anak2....

Elyn yg suka air pun tanak mandi. Letak ja dlm air, dia panjat peluk....

Kesudahannya jd la rupa ini. Last2 angkut bawk naik atas tukar baju..he he he.

Naik biru muka dia tp kena paksa baru nak naik.

konon nak kuak lentang tiarap segala hiksss..tp dpt batu, duduk smbil sembang lagi nyaman kannnn.

Kali ni nampak Elyn cam tak berapa enjoy nak mandi2. Cam takut2 air gitu, padahal kalau dlm swimng pool dia la yg paling handal. Esha yg happy sekali. Sejuk2 pun dia tak complain.Air sini serius sejuk gila.....Naik bisa2 tulang rasanya.
Apapun memang best. Next trip kita kelah tmpt lain pulak no....

2 comments:

ah tok said...

Nak gi jugak arrr


:D

MAMA ESHAELYN said...

ah tok - jommm..........