Thursday, January 29, 2009

blom balik???

Saya blom balik. Dok tunggu laki jemput. Harini saya boleh balik cepat, dia pulak tah mana-mana pegi. Bos saya kluar pegi site dia pesan 'p balik, masak kat laki' ~he he he tu ayat saya sndiri. Tp betul la, mula2 kerja dulu saya dan bos saya dah buat MOU gitu, ecehh mou jdnya. Macam, kalau ada kerja, dan dia nak saya stay, dia akan bitau. Kalau dia diam tu, kerja saya pun memang beres, so saya dipersilakan balik. Bos saya ni memahami. Dia kata waktu kerja, kerja, abih kerja balik... masa untuk rumahtangga pulak. Bagus kan.....
Internet kat office ni dari pagi tadi cam tahik...dah petang ni baru ok. Saja la tu kan, tak bagi saya menyelam + minum air. Dah balik rumah nanti, nak bertenet pun kena tengok anak2 dah tidoq, kerja rumah dah beres baru boleh bertenet.
Semalam, masa Cik Li dtg amik saya, dia bwk Amelyn sekali. Masuk ja kereta, si kecik tu tunjuk mata dia smbil ckp 'akit aterr' (sakit mata). Saya tanya la kenapa, dia ckp 'atuh'...Ayah dia ckp terkinja2 sangat, jatuh kena bucu mata kanan. Dah bengkak merah.
Malamnya pulak, jalan naik tangga nak ke bilik atas, jatuh lagi, kena batang idong pulak. Dah berdarah hidung pulak....menangis bergegar satu rumah. Bapaknya lagi panik. Saya pun panik tengok darah tp bapaknya lagi panik buat saya rasa nak smack down ja dia.....smack down bapaknya lah bukan anaknya....waa Cik Jah ganaz kan, nak smack down laki.... Yalah, jgn la panic, relax la. Cemana nak rescue kalau panic rupa tu. Dah tuam2 idong ngan ais, berenti la darah. Dah dia sambung balik terkinja2. Adoihh nama pun budak kan. Tengah lasak lak tu.
Ok la nak balik dah...tunggu kat bawah jalah...bosan ja dok atas ni......daaaaaaa.

4 comments:

Diamilikku said...

anak aku penah jatuh tersembam gak..berdarah hidung..aku yang panik gila..hubby aku relax ja...takut woooo

Cik Jah said...

Sone - memang nak ikut tengok darah tu aku pun takut. tp kalau kita panic, budak melalak sure lagi gelabah..sooo relax ja.hehehe..bley jd dr. oo aku hahahah.

Blue Roses said...

best gak kan.... pegi balik bersame suami ...heheheh

Cik Jah said...

errkk.. hehehe ya best best..heheheh hik hk hik.....