Monday, January 26, 2009

sunway lagoon

Hari Isnin, kami ke Sunway Lagoon. Tak plan awal pun. Tiba2 ja pagi lepas kami melepak kat mamak, Kak Abok telefon ajak pegi, ok saja lorrh...sebab memang tak ada plan nak kemana pun.
Terus bersiap gedebuk gedebak. Dlm pukul 11 kami smpai sana. Jumpa kat pintu masuk. Orang punya la ramai..ishh la haii...tp anak2 dah terkinja2 seronok nak mandi manda masuk la jugak.


Sessi memanaskan badan. Rendam2 kaki dulu....tengah tengok port mana yg best nak start. Tp dah namapun org ramai, carik la ceruk port mana pun sure berlaga bontot org punyalah.

Amelyn dengan 'babang' Najmi. Semua abg dia panggil babang. Sebelum mandi ok lagi. Tp dia diam ja. Mcm tak excited. Kalau tak, mandi kat bilik air tu dia la juara. Agaknya org ramai sgt kot lepas tu kolam mandi (baldi laaa) kat rumah tu besar mana ja hahahaha, ni cam laut...takut la kot gamaknya. Terus muka cuak.

Esha & Najli la yg paling enjoy sekali. Naik slide, lari sana, lari sini. Kalau tak panggil naik, mau smpai kecut mandi.



Elyn, masuk ja dlm air, menangggiss ja kerjanya. Tension mama hokeyy...mama nak menggedik pun agak terbatas. Tengok cemana dia peluk Cik Jah. So Cik Jah pun kena la gilir2 dengan Mak Njangnya dukung dia. Nak jugak ni gedik smbil dukung anak. Cik Li ngan Pak Njang memang tak mau mandi. So jd photographer kami la hendaknya.


Kami lenjan satu pelampung.

Time ni Elyn dah dipass ke Cik Li. Sebab dia tak mau mandi, pehtu asik menangis ja. Terus bwk naik atas, tukar baju, bagi susu pass kat bapak dia. Dok situ dendiam, mama nak p gedik ni.

Dah puas mandi, gagah pegi naik slide pulak. Anak ada kat laki, apa nak risau kan hahaha... Seee sangat mithali kan suami saya ;))

Amelyn pun lepas salin baju duduk ngan bapaknya happy terus, boleh gelak2 lagi.

Esha & Najli. Dah siap mandi, salin baju, nak main game2 yg lain pulak.

Esha & Kakak Najwa. Time ni Cik Jah dah lembik. Tak lalu dah nak ikut.


Tunggu la kami 3 beranak sementara depa dok bersukaria.

Mula2 dia duduk macam ni....

Lepas tu terus terbaring macam ni hahaha penat sgt la tu. Penat tunggu.

Dah sudah bersukaria semua haruslah lapar kan. Keluar la makan kat luar. Kat dlm tu dah la ramai, MAHAL satu hal. Sungguh tidak logik harganya. Baik mkn kat luar, makan makan smpai kenyang. Time nak bayar pun tak la sakit hati sgt sebab harga berpatutan.

Lepas tu balik la.....dah penat. Malam harus semua terbongkang. Nasib esok sehari lagi cuti. Dpt relax lagi.

5 comments:

TiNiE said...

besssnyer sunway lagoon...

Diamilikku said...

uish...pijah..
bila lah anak kau nak besaq weiii..aku nak bawak pi mandi2 camni gak..kalau pi sekarang harus aku tak leh menggediks kannn...

Kak tini : dunia blog nih kecik kan..pusing pi mai pi mai..rupa2nya kenai...heheheheh...

Cik Jah said...

kak tinie - best memang best, tp ramai2 sgt org pun jd tak best jugak sesak napaih.

sone - heehehe hang boleh ajaq alesha menggedik secara berperingkat, so bila dah besaq dia tak tekejut. Aku esha dah ok, boleh menggedik bersama2. Elyn masih dlm proses pembelajaran menggedik ahakss.

hani said...

waa.. bestnya sunway lagoon..
huhu...

Cik Jah said...

hani - hikhikhik jom ajak mama p kelah joommm..