Tuesday, April 7, 2009

jalan tmn-tmn part 2

Ok sambungan cerita p jalan ke taman2...

Heheheh setelah lama memendam perasaan, keinginan nak naik  bas nadi putra he hehe akhirnya dpt la juga naik.

Tadaaaaaaaa....org lain tak heran pun naik nadi putra tp saya heran hahahaha.

Lepas melawat Taman Warisan, kami ke tmn putra perdana pulak. Sini  lagi lah panas terik. 

Orang kuat yg menjayakan lawatan ni....cik an cute he he he.

Apa kenama tah tugu ni....allahaiiii tolong cik kasih...

Jalan di TPP....cantik.
 
Tempt ni dirasmikan oleh Tun Dr. M
Lepas short briefing di TPP, kami di bw ke taman wetland pulak.  Tmn wetland ni sesuai untuk buat family day, activity2 perkhemahan dan lain2 la...tmpat pun cantik. 

Nizam tngah tunjuk pokok kekabu. Belakang tu ada menara. Cam Pelantar tinjau la gitu. Nampak tak tinggi, tp gayatt ooo.

Saya dengan Cik An cute kat pelantar tinkat pertama..hehehe boleh ka kata  tingkat pertama. Belasah jalah...time ni saya tak gayat sgt sebab rendah lagi.

Seblum naik ke atas sekali, kami berenti kat tgh ni dulu ambik gmbar. Lagipun ada satu group lagi kat atas sekali, sebabkan tak boleh naik serentak, so  kami tunggu la dulu. Dah depa semua turun, kami pun naik.

Time ni saya dah tak boleh berdiri tegak hahahaha...gayatttttt.....masa nak naik ke sini jenoh saya paut tangan Cik Kasih. Tak mau nyusahkan org tp teringin jugak nak naik.....tp takpa, lepas ni saya dah tak teringin dah nak naik tmpt2 macam ni huhuhuh....

Nampak macam berdiri kat tepi kan, tp saya kat tengah sebenarnya hahaha....cik kasih zoom la pun. Kaki dah gigil2...hahahah gagahhhhh nak jugak. Tak lama pun dok kat atas tu, saya ajak cik kasih turun la pun...Cik Kasih tanya saya 'ko takut mati eh...org yg gayat ni org takut mati jek'....hahaha cis cis cisssss...wei aku gayat la apa kena mengena takut matik la nih...ishh pompuan ni tau, mulut nak kena ciliiii....
Lepas tu kami di bawa ke tmn botani pulak....esok la pulak sambung, saya dah ngantukkkkk..babai.

4 comments:

Dakjaat™ said...

bas nadi putra tu istimewa tau .
sepanjang dakjaat gunakan perkhidmatan bas tu .. tak pernah2 ada asap keluar dari ekzos bas tu .. huh! bagus tol ..

Cik Jah said...

dakjaat - hehehe saya tak perasan lgsung bab asap bas tu he he he. dasat sungguh dakjaat ni, asap bas pun perati eh.

Anonymous said...

makasih cikjah kuar kan pic cik ann same...terharu seminit...heheheh

Cik Jah said...

adakah anonymous ni adalah cik ann????...lah awat seminit ja terharunya....cer sehari ka sebulan ka lama la skit kan hik hik hik...