Wednesday, April 22, 2009

kawan lama

Smalam masa saya ke sekolah Esha tengahari, lepas siap makan2. Saya tunggu kat luar bilik persalinan sementara Esha 'mandi' skit2 dan tukar baju. Sambil2 tu saya kunyah popia yang ke empat (hehehe popia kat sekolah tu sedap...kecik2 dan rangup). Sedang syok2 layan popia, sekali ada sorang hamba Allah ni tegor 'pjah kan???' hohh dlm hati, sapa pulak dah nih...serius tak kenai, tp tengok muka mcm nak kenai, tp tak tau kat mana.

Saya pun kata 'emmm, sapa ni arr?, mcm kenai, tp tak ingat nama la' heheheh tah hapa2 p jwb gitu. Lepas tu dia adalah introduce nama dia errkk saya dah lupa balik dah pun..hohoh ampunnn...Tp setelah dikenang2 balik dan cerita dari kawan lama tu sungguh la dia tu kawan sekolah menengah saya dulu. Sekolah vokay. Tp dia jurusan lain saya jurusan lain. Tp dia ingat saya sebab saya glamer wakhakhakhakhakk ok ok saya prasan.... Saya dulu rajin ikut sorang kawan saya ni yg stay asrama balik waktu rehat. Sebab petang ada class tmbahan, so saya tumpang solat, lepak2 sementara tunggu class petang. Tp macamana dia boleh kenal lg saya tp saya tak kenal dia. Dia kata dah lama dia nampak saya (waktu saya teman Esha makan kat kantin, dari thn lepas lagi). Tp dia tak berani nak tegor takut salah org.

Nasib dia tegor, kalau dia tak tegor smpai ke sudah saya tak tau ada kawan lama saya ngajar kat skolah Esha. Dah la pesen saya kalau p mana2 menonong nonong ja tak pandang kiri kanan, mata dah la rabun, kompem la org ckp saya berlagak...huhuh saya tak belagak ok. Kalau nampak saya tu tegor2 la eh....saya ni insan kurang upaya gitu. Maafkanlah saya kalau tak perasan ke org ka apa ka kan....tegor tau tegorr...

2 comments:

Mya said...

insan kurang upaya? OKU kah...?? *lariiiii*

Cik Jah said...

mya - haah rabun kan dikira OKU hikkssss....