Tuesday, June 9, 2009

lama sudahh...

Asslamualaikum kwn2....

lamanya saya tak update blog. Smggu cuti, smggu saya tak masuk blog LANGSUNG!! he he he....blog sendiri pun tak masuk apatah lagi blog kawan2....sorry....smpai ada sorang tu sentap manja ngan saya sebab saya tak tau dia cuti dan pegi Sabah....hiksss sorry eh awak. Saya lupa la....
Saya ada banyak story nak update. Tp tak tau nak mula dari mana. Yg pasti saya akan buat satu2...family day ke Melaka, adik saya kawin, saya cuti & MC, jmpa kawan lama... hohhhhh ok pelan2 Cik Jah...tarikkk napasss lepasss tarikkk lepasss...
Kesihatan saya pun kurang memuaskan kebelakangan ini....Hmm...alhmduillah, sebenarnya saya prgnant 6 mnggu. Saya tak mabuk, alhmdulillah. Harap2 smpai hari kelahiran nanti la saya sehat. Pening2 sikit2 tu biasa lah....Tp tak mengganggu kerja seharian pun. Cuma masalah saya setiap kali pregnant, saya bleeding. Nak mencecah 3 bulan usia kandungan tu saya perlu lebih berhati2. Mengandung kali ke-3 ni, masalah ni mcm lebih lagi. Saya pulak bukan la jenis yg lemah lembut jalan perlahan2..hi hi hi...tp kali ni saya tiba2 kena jd sopan2, jalan kiput kiput....dok diam2...hahahah ohh sungguh bukan Cik Jah. Tp demi kandungan yg masih baru ni kena la berkorban skit kan...nasib bos pun amatlah memahami...
Saya balik kg haritu ada yg ckp saya bunting pelanduk la bunting rimau la hohohoh.....mcm2 tau org tua2 nih. Saya angguk2 jalah he he he. Beza mengandung kali ni dengan dua yg terdahulu, saya tak mabuk, itu saja. Masa ngandungkan Esha & Elyn pagi2 ja dah pening semacam. Malas nak keja la mcm2 lah....tp kali ni pagi2 ok, segar elok, cuma belah petang tu letih skit. Malam baru pening2, kena tdor cepat....tp kalau masa2 lain ada peluang ja memang konfem saya boleh lena tak sedar diri...pendek kata membutttaaa jalah kerja.
Ok la, ada banyak kerja harus dibereskan seblom saya gigih update satu2 entry...bnyk gmbar2 nak upload nih..tungguuu........

2 comments:

sweetheart said...

congratulation..
dulu kan masa peknen afiq
saya pon xde mabuk2
sket2 je
mungkinkah kali ni baby boy plak
;)

Cik Jah said...

ateh - TQ TQ....sungguh eh ngandung baby boy tak mabuk?..kalau betui bestnya ameennn. apa pun harap baby sihat dan smpurna pun ok dah. tak kesah la jantina apapun kan.kalau baby boy lagi baguih la kan hehehe.