Monday, June 15, 2009

Majlis Sambut Menantu

Majlis sebelah rumah Cik Jah atau ada jugak org panggil majlis smbut menantu dibuat keesokkannya (pada 4.6.09). Seawal pagi kami semua dah besiap. Kami pakai sedondon warna coklat dan cream...he he he kakak2 yg lebih2. Pengantin tadak apa pun...
Flower girls. Elyn tu tah kemana dia tengok. Gaun dia tu dah berapa kali alter nak bagi singkat sikit tp labuh merendam jugak jadinya. Gasak sajalah Elyn....

Sekali masa pengantin smpai, Elyn baru bangun tdor. Sudahnya flower girl sorang tu kena dokong he he he he.

Tak la jauh pun berarak. Selang 2 buah rumah ja. Tu pun jenoh nak jaga budak2 nih. Tp semua2 kejadian ni Cik Jah tengok dari jauh saja hahaha....idak la saya berarak sama...Mau kena bebel pulak satgi. Dah tau sakit dok gediks2 jugak nak berarak apa hal pulak kan...

Pengantin yg dah berpeluh2. Panas terik.

Sorang lagi flower girl yg sentiasa didokong, Ayris...tembammm..

Sessi mendera pengantin berposing mcm2 smpai berpeluh smbil kat bwh orang perati ramai2...hehehehe.

Sebenarnya ada lagi gmbar yg dari dlm hp Cik Jah. Tertangguh2 nak download gmbar dari itu hp....dlm tu ada gmbar dengan sorang kenalan lama dengan baby tembamnya Alesha...Nanti saya publish dlm entry yg lain...TQ to Sone sebab sudi juga luangkan masa mai kenduri rumah Cik Jah....penat2 balik kerja terus mai tu...trima kasih banyak2.

Catatan CJ : Abih dah utang entry saya...tp ada lagi 2-3 entry lama yg masih dlm mode draft huhuhu...nantilah rajin saya buat. Ada juga tag yg terhutang tak terbuat. Adoi, tahap malas terlalu tinggi buat masa sekarang. Nanti rajin saya buat la no....

3 comments:

Diamilikku said...

dan saat aku sampai..tuan rumah aka cik jah TETAP BARU BANGUN TIDO....membuta je keje hang no..hahahahahahahha....takpa takpa..dimaafkan...

Dakjaat™ said...

kahwin lagi ..
ramainya orang kahwin dalam tahun nie.... jarak 2 hari jer..? hauhuh!

Cik Jah said...

sone - hahaha weiii pecah rehsia kuikuikui.

dakjaat - musim cuti skolah memang gitu..jarak dua hari je kenapa? tak paham?