Thursday, April 8, 2010

happy belated birthday AMELYN & lepak @ Klang.

Kejadian ni dah lama....2 mggu lepas rasanya. Kami ke Klang. Mak Njang udah bising nak tengok itu debab. So kasi bawak lah sana.



Kami smpai dah petang sebab pg tu Cik Li ada lawan bola kat mana ntah. Kami anak beranak tak ikut. Dia smpai ja rumah, terus siap2 terus gerak ke klang. Sblom tu singgah tesco dulu, Bagi anak2 makan. Cik Jah mengalami sintom malas masak haritu.


Petang jugaklah kami smpai umah Mak Njang @ Kak Abok. Lepak2 sat pehtu Mak Njang kuaq g amik najwa balik dri rombongan cik kiah ke mana tah. Sekali dia sudah beli jajan untuk dibuat party pack birthday Amelyn. Ohh tq mak njang @ pak njang sebab sponsor....birthday cik jah bulan 10 jgan lupa naa....khakhakhakhakha tiba2.


Septtnya birthday Amelyn 18/3/10 tu kan Cik Jah masih bercuti. Elyn mana mau p skolah sepanjang Cik Jah cuti berpantang tu. So tangguh punya tangguh 2 mggu lepas birthday baru. Jadilah cukup syarat ja sebab dia dah pandai ckp 'adik nak potong shendiwi' artinya dia mau potong itu kek sndiri lah.


Jajan2 untuk dibungkus....


Sepanjang proses membungkus jajan2 tu ngan kak abok, itu debab kasi bibik jaga. hahahaha kakak najwa ni memang rajin mengasuh adik2. Tp maknya tamau bagi dia adik lg dah. Huh...so jagalah adik2 spupu ja.


Macam2 cara la bibik ni buat nak bagi adania tdor, pindah depan tibi tak mau, pindah kat sofa tak mau, bawak jalan, pusing sana sini at last tidoq jugak. Tengok muka bibik yg vangga dpt tidorkan dak debab nih.
Jajan dah siap bungkus....50 party pack. Budak2 kat nursery makin ramai. Pg dan petang dah lebih kurang 50 org. Masa mula2 Esha dok situ dulu dlm 5-6 org ja. Esha tu perintis la kiranya. Dari umur 5 thn dok situ.
Cik Jah up skit ngan kek sebijik. Tp sebab tak tmpah awal so tak dpt la kek yg sesuai. Belasah jalah kek ni 1.5kg ja. Buat syarat ja bgi budak tu potong sndiri. Dpt rasa sorang skit ok dah. Makanan lain ada lg.

Cik Jah siap tinggalkan kamera soh cikgu dia snap la sekeping dua gmbar. Boleh lupa pulak nak snap. Yalah budak2 ramai2 kan, kecoh sana sini memang boleh lupa. Tp ada lah cikgu dia snap 2-3 keping gmbar Amelyn sorang. Tp rupa cam terkedu2 ja. Apa kena ntah hahaha....so Cik Jah malaih la nak amik gmbr dri camera tu....kabel pun tah mana2....
Ok sekian la sudah kesah celebrate birthday Amelyn yg ketiga. Ok meh boh gmbar dak comot ni skeping.....comot giler...sejak ada adik ni cam terabai ja rupa hahahaha.
Bukan takat comot makin lasak + nakal + segala jenis perangai pelik2 la skarang nih. Nyanyi tu usah dikira. Kiranya kt rumah tak yah pasang redio, soh ja dia nyanyi hua hua hua..
Semoga Amelyn jd anak yg baik, solehah, pandai, bijak dan lain2 lg lah yg baik2. Aminnn.............

1 comment:

[wawa] said...

mak ndak , segan nyerr ... mmg ad rupe sgt mcm bibik .. haha .. tp ad bkat x jdi bibik ?? haha ..