Thursday, March 3, 2011

skarang hari2 main masak2 :)

ya saya masih macam biasa....yg luar biasanya bila skarang hari2 saya main masak2 :). slalu smggu skali je :)

tiap pg bangun untuk masak bekal esha. sbb dia slalu complaint dia kuar rehat lmbt sbb dah tahap dua, jd kena kuar lewat skit dri budak darjah 1,2 3. bila keluar lmbat makanan dah abih/tinggal sikit. alahhh cik jah tau, bukan la lambat smpai sejam dua. setengah jam ja kot lewatnya. tp knowing esha yg memang la slow lemah lembut lembik segala tu paham la sangat...sure dia jalan ngan penuh sopan, elok smpai lauk pun abih....bila tanya esha mkn apa lunch, nasik ngan kuah kicap ngan ayam goreng kecik..bila tanya kenapa kecik dia jwab sbb lauk dah abih...hari2 pun makan gitu kadang kuah saja.

jd senang cerita meh sini mak kau masak, bwk bekal. dah tentu banyaaakkk mak kau bagi....sungguh. sepenuh2 taperware tu cik jah sumbat. pg kadang bwk sandwich /roti telur/nasik goreng, bihun goreng. tengok apa dan lah. pg ni cik jah buat cekodok bawang. lunch cik jah masak sejenis lauk je macam ikan masak kicap ke, kari ikan ngan telur dadar ke...gitulah..harini cik jah bg dia bekal sotong masak kicap & ikan goreng....walaupun masih bunyinya 'kicap' tp masakan seorang 'ibu' tiada dikedai2 he he he..sbb dimasak dengan kasih sayang. jd lain. sangat lain :P

lauk2 tu tidak la cik jah lambak sekali dlm satu bekas. cik jah beli taperware yg ada portion2 tu...x bercampur lah. by lunch time pukul 1 tu masih elok nasiknya. bagus..smggu ni licin bekal dia. duit pun selamat. 2 hinggit je bagi sehari....dari 5 hinggit sehari. tp dia guna gak la singgit. tah hapa2 tah dia beli.

kadang pg tu saya masak lebih la. blk petang nanti makan saja..legaaa dah satu hal. x yah pikir dah nak bg org kat rumah tu makan apa malam.

ok nnti smbung. kena bnyk plak ni...mana satu tah nak mula dulu. haihhh.

3 comments:

Diamilikku said...

echa kat sekolah sampai kul bape kena lunch semua prepare?? sian budak2 yang lemah lembut sopan santun mcm echa kan..dia ikut sapa aahh?? yg pasti bukan hang..sebab aku kenai hang dari kecik dowhhhhhhhhh

Cik Jah said...

pg skolah kebangsaan. ptg skolah kafa. kt skolah yg sama. jdnya x blk la. lunch hour tu makan la kt kantin.
woit woitt aku lembut tau hahaha...

madulebah said...

hahaha.. laki aku fobia tau ngan masak kicap sebab sejak naik kerja lepas beranak aku asik la repeat masakan yg sama selang2 dengan kari atau sambal..