Saturday, September 24, 2011

doploh pat haribulan semilan dua ribu sebelas

tu diaaaa.....punya lah tatau nak boh tajuk apa...pulun eja tarikh :P.

konsep update cik jah skarang : ikut suka hati perut sendiri bila rasa nak update. cik jah sungguh tadak mood. kalau lama2 cik jah mcm ni konpem rupa cik jah kelihatan mcm org umoq 60 thn huhuhu.....kena cari formula baru nak nampak muda nih he he he.

salah satu sebab yg buat cik jah stress...bila cik li kerap outstation...dah rasa mcm weekend marriage pulak....mcm mana x rasa mcm tu, dia keluar hari senin, hari jemaat balik. dok rumah 2-3 hari pehtu selasa keluar balik...huhhhh stresss...

skarang dia ada kt rumah, khamis lps baru balik dr johor....selasa dpn keluar balik nak ke arau 3 hari...balik rumah 2 hari, lepas tu kena keluar lg 10 hari..kali ni jauh. ke jordan peginya...dia ckp nak p jordan tu mcm habaq nak p alamanda ja gayanya...mcm tiada apa2 saja...lelax arr haaa gitu.....sentap ok!...abih tu bsday cikjah tujuh ribulan tu cemana????? haaaa cuba habaq!. eieieieie org laki ni x snsitip lah :( . kadang kadang.....cik jah x kata selalu :P

tp x baik la jugak mengeluh kan. dah nama punkerja. org mesti kata alahhhh laki p kerja pun hingaq....haaa hampa x rasa boleh la kata mcm2. aku yg dok menanggung nih hampa tau ka cemana? dengan anak kecik2....haaa dah mengeluh dah...x baik tu, x baik...sila la redho cik jah oit huhuhu.....

saya rasa saya lebih kepada penat kot. sbb 2 yg kecik tu tengah lasak skarang nih. saya mmg kadang2 rasa nak pengsan ngan budak dorang nih tetambah Amelyn...haduihhh dia punya lasak, pitam ok. harap2 thn dpn kurang la skit...sbb esha dulu pun centu. umur 2-4 thn tu dia punya lasak pun serupa Amelyn skarang ja....tp masuk ja umur 5 thn lebih kurang dah slow skit. tp esha dulu dia tadak geng....Amelyn skarang dia ada geng...Adania tengok kakak dia melasak dia pun tumpang sekaki kadang dia lg lebih.....kalau kita marah dia slow sekejap. x smpai seminit jd balik....sudahnya haaa gasak la hmpa.

skarang kalau balik kerja, mlm mmg cik jah akan cari masa jugak untuk tgk buku2 skolah esha ka tolong ajaq dia buat hmwork ka....tp pukul 930 ke 10 mlm tu mmg dah flat lah....nak celik mata pun mmg x daya dah....so jalan nak selamat satu rumah kena tdoq time tu...hehehehe......tu waktu cikli x adalah..kalau dia ada jenoh la nak suruh budak2 ni tdoq...

apapun....saya berdoa la supaya Tuhan kuatkan semngat saya setiap hari nak bergelut dngan budak2 nih tanpa cikli ecehhhh hehehe...sbb kalau cikli ada, saya sgt relax :P....saya x payah drive, saya x payah hantar amik anak dr skolah bla bla bla bla...haaa bnyak kan. jd saya sgt relax.....org kata alahhh lama2 biasalah la tuh...masalahnya bukan x biasa, dah lama dah pun cik li keja mcm nih tp x biasa2 jugak bini dia hahahahahaha......

ok lah kesimpulannya saya lah yg mengada!....hah puas hati awak? ~ haaa gila tiba2 sentap sorang2!!!! huaaaaaaa

1 comment:

farra8979 said...

insyaallah, kuatkan semangat. good luck!