Monday, March 24, 2008

wEeKeNd Yg bOriNG & aF 6

Minggu ni amat boring sebab kami ditinggalkan oleh En. Ayah yg telah jalan2 ke Sarawak. Bukan jalan suka2 la, dia g kerja...uhukkss....Tp Maktok ngan Tokwan ada temankan Mama ngan anak2. Kalau tidak lagilah bosan.

Dari pg bawak ke petang Mama ngemas rumah, tido, makan dan lain2 yg seangkatan dengannya. Elyn pulak cam kureng2 sehat, dedar2 badan dia, batuk2. Dah bawk ke klinik, dah makan ubat tapi dia tak pandai buang itu kahak, sangat la kesiannya. Dr. tanya ada sesapa ke yg ada lelah...ngan sedih sayu Mama angguk 'saya la ada astma'...dlm hati uhuhuhuh siannya anak aku.....Dr. kata kena jaga lebih skit la sebab tanda2 tu cam dah ada..huhuhuh. Mama akan cuba apa ja yg baik tuk mencegah penyakit tu dari terus menghampiri Elyn....

Tamau pikir mcm2 yg sedih2....nak cerita pasai AF....hari Sabtu haritu petang ja Mama dah siap2 lipat kain dan buat apa yg patut sebab malam nak lepak tengok tibi. Petang tu Mama panaskan lauk, kasi Elyn ngan Esha makan ...pastu ajak Maktok ngan Tokwan makan. Depa memang makan awal so tak kesah. Mama ckp malam ni kantin tutup cepat heheehehhe. Mama dah siapkan balang biskut, milo dan segala mak nenek apa2 kemungkinan yg Esha nak atas meja kat dapur. Senang nanti dia amik sendiri.

Pukul 830 ja Elyn dah tdo lepas Mama paksa dia tdo..hehehe bley centu...Pkul 9 ja dah terpacak depan tv. Tak sabar2 nak tengok kakak Tok Ti nyanyi...tp Mama cam hampa skit arr. Sebab dia cam malu sngat. Tp Mama suka kat budak yg nama Nadia ngan Nubhan tu. Comey dan sora pun sedap...hmm yg lain2 tu biasa2 je. Ada gak la yg prasan + poyos, tak pa abaikan..hehehehe. Esha plak mula2 seblom Af start kemain dia nak vote Saida tu, sekali lepas orang tu nyanyi dia kata 'Esha rasa nak tukar la Mama, Esha nak suka Nadia gak la'..hahahahaha bley centu....sebab dia tak puas hati Saida nya tagline yg cam tak best..heheheh

ok ok dah.....len kali smbung...

4 comments:

Ceera said...

ye, baik mencegah penyakit itu awal...

saya suka tagline saida.. cam gedik jer, hahaha...

ESHAELYN said...

ceera, esha tak suka sebab dia mengharapkan sesuatu yg lebih gedikss dari itu wakakakakakaka....

a-Mie-liE-ArE said...

aii.. i am amy
nak tanya ckit.. camana nak letakkan slide tu kat tepi..

ESHAELYN said...

alamak amielieare, saya cam hentam2 ja la...nak ckp kot ni cam panjang lak nanti, kot ym lah. id saya rishariana