Friday, July 11, 2008

pagi yg indah

Pagi ni saya gembira. Tak ada apa2 sebab cuma saya tak rasa sedih cam smalam yg sewell...heheheh....Buang semua perasaan marah, sedih, dengki, busuk hati, prasangka tak baik insyaAllah kita akan sentiasa rasa tenang. Ecehhh cam ceramah pulak. Tak...bukan saya berceramah, saya mengingatkan diri saya sendiri....kawan-kawan pun boleh jdikan panduan kan....untuk kebaikan bersama.
Tambah buat saya rasa semangat bila dtg opis tengok bunga2 saya ni cantik ja.....segar bugar berseri2. Saya diamanahkan jaga pokok2 ni, nama pun kerja landskap kan, haruslah ada bunga2 yang cantik untuk hiasan.

Cantik kan kan kan....mula2 diorang bagi yg warna merah/pink ni kat saya, saya kata nak purpleeee satuuuuu....esoknya dpt la purple...waaahhh cantikkknya...nama bunga ni gloxinia...ka centu la lebih kurang bunyinya. Kena dok tmpt sejuk je bunga nih, kalau panas dia kecut & tak cantik.

Radio merah ni pun selalu buat saya happy. Kalau tak dak radio ni saya boleh pengsan + koma. Bosan gila ok. Dah la dok kat depan ni sorang2. Kalau bos meeting memang kejuung la sorang2. Bila bos tak der radio ni kuat la skit melalak, kalau bos ada, slooowww je bunyinya. Cukup2 saya sorang je dengar. Kalau bos dtg depan saya nak ckp kadang langsung saya tutup..heheheh. Kadang2 bleh gelak sorang2 oo kalau ada slot2 lawak sarkis. Cam haritu dengar Nabil kat ERA. Kekek2 sorang...dah cam mental. Umor redio ni dah nak masuk 6 thn..heheheh....berjasa ni, dah antik pun.

Ni koleksi kesayangan saya. Baru 3 pasang boleh ke kata koleksi??? belasah ja lah. Bos2 g Holland haritu diorang bagi souvenir. Yg besaqqq sekali tu bos lama kat getah dulu bagi...yg lagi 2 pasang tu bos2 kat sini yg bagi...lepas ni harap2 diorang bg kasut yg saiz saya la pulak...wakakakaka....
Apapun saya happyyyyy la harini...esok nak jumpa kawan2 lama masa belajar dulu....waaahhhh bestnya.....next entry pasal gatheringg la pulak...

4 comments:

wahdi said...

wah cantiknya bunga tu, dulu masa i keje kompeni landscape, tiap hari balik umah bawak sepasu poko, ambik free je kat opis hehe

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam perkenalan....cantik bunga tu, semuanya cantik

KaSiH said...

pijah awat hang slalu ada pokok ha..aku xdak pon...mana dpt niiii...nk jugak wei...

MAMA ESHAELYN said...

wahdi - amik pree????heheheh kami tak boleh bwk balik arrr. jaga kat opis ja..huhuh

crazybeautiful 88 - cantik eh???..tima kasihhh....

kasih - meh dok seblah aku nih meh...bley la aku bagi sepasu..hiks.