Thursday, November 13, 2008

rezeki



Smalam Cik Li p memancing kat kolam air masin di Sg. Long. Dpt ikan siakap nih...dia tpon ckp dpt ikan siakap. Ok la. Dlam kepala ni cam biasa2 ja la besarnya. Sekali tengok MasyaAllah....besaqnya weiii penuh sinki. Nasib la Cik Li dah suruh org kat kolam pancing tu siang siap2....Kalau dak, mau bini dia yg amat handal/pakar/rajin memasak ni akan merosakkan rupa bentuk ikan yg besar itu he he he. Ikan biasa2 sedang saiznya boleh arr. Ni besar godang centu...hohoho..

So smalam saya memasak. Belah kepala untuk kitorang laki bini makan, belah ekor cik jah nak bwk ke opis, makan ngan kengkawan. Kebetulan harini nak buat pot luck kaum2 ibu nih....boleh la.


Ni dinner kami smalam. Ikan siakap masak pedas (pesen sukahatiperut cik jah nama masakan ni), sayur kobis ngan ayam goreng. Tp semua pun tak abih. Bwk lagi ke opis semuanya sekali he he he. Sebenarnya, dari lepas puasa haritu kami dah lama tak dinner nasi . Kalau Esha mkn pun just beli nasi ayam sebungkus centu jalah. Tak dak nak masak beria mcm nih. Ikan tu amatlah lazat, isi lembut manis. tp kami berdua rasa tak tertelan.....sebab dah lewat mlm ka (baru pkul 930 dah rasa lewat oooo) atau sebab memang dah lama tak dinner heavy mlm2 pun tak tau la.

Bahagian ekor yg memang khas untuk dibawa ke opis....nyumm nyumm.....rezeki kawan2 nih....

2 comments:

sweetheart said...

lapaq nasik la tgk siakap cikjah ni..

MAMA ESHAELYN said...

hehehehe sedap ooo kalau nasik panss2....