Friday, November 14, 2008

sembang-sembang

pagi ni cik jah borak-borak dengan cik madu yg manis melecaih itttu.....gini la lebih kurang dialognya.

cik madu : mungkin aku kurang minat terhadap penulisan yg ala2 obsess terhadap diri dalam gaya penceritaan yang pelik kot....

cik jah : apakah kriteria pelik hang tu????mak kurengg paham.

cik madu : ahahaha... mak pun susah nak explain...tp kan lain orang lain kecenderungannya.. ahaks.. macam apa motip kau berblog?? sebab trend? sebab semua orang ada blog? sebab kawan? sebab syok sendiri? sebab nak dapat duit?Apa yg kau nak cerita dalam blog? pasal diri sendiri? puji laki? kutuk dan maki orang? pasal alam sekitar? politik? isu semasa? hal2 sekitar? atau apa saja yg lahir dari fikiran?macam mana nak cerita? bersahaja? ilmiah? lawak? hantam kromo? tersirat? tersurat?motip?? nak menunjukkah? apa yg nak ditulis? xdak bahan - tiru cerita orang? hahaha... eeerrr adakah mak lagi buat ngko pening cik jah??

cik jah : Ya ya hampir….dan bukan takat pening saja…..lapaq sekali.... ha ha ha...

so skarang saya nak p bancuh milo cicah ngan biskut pat segiii....

4 comments:

Mya said...

dulu aku blog sebab syok sendiri. sekarang aku blog sebab nak duit. walaupun ciput benar bergerak kat nuffnang itu. dan jugak, sebab kepuasan diri. sekian. dimaklumkan. eh, ada yang tanya pendapat aku kah? hehe..

MAMA ESHAELYN said...

mya,

heheheh tak pa blog aku bebas bersuara...

hmmm kalau aku, just nak merakamkan kisah suka duka aku anak beranak ...tp tak mustahil satu hari nanti akan jd sebab duit jugak..sapa tau kan kan kan.

KaSiH said...

aku wat blog sbb nk kawen..eh adakah saya berada di landasan yg betul...????

MAMA ESHAELYN said...

kasih,

errrkkk saya kurang pasti, nanti saya tolong kaji.