Saturday, December 27, 2008

weekend & anak-anak

Hari ni Cik Jah rasa penat sngt. Mcm nak pengsan. Agaknya badan Cik Jah lemah lagi tp berlagak semua benda nak buat. Dengan Amelyn yg lasak..huiihh menguji kesabaran sungguh. Asik memunggah ja kerjanya. Nasib la harini mood Esha baik hehehe dia la yg tolong kemas bila adiknya buat sepah.

Dalam kelam kabut pg tadi, sempat juga Cik Jah buat breakfast roti telur, nak keluar beli brkfst malas, roti pun ada so buat la roti telur.  Lepas mkn pg terus masak untuk lunch. Kalau Cik Li tak ada memang Cik  Jah masak sebab jarang kami nak keluar.  Cik Jah masak  simple2 saja. Tadi teringin pulak nak mkn kari ayam, buat kari ayam skit, sayur bayam dengan ikan goreng tepung....cukup lah untuk tenghari ni. Malam ni pikir lain. Cik Li esok  mlm baru balik...bosannya. Nak keluar jalan2 tak daya pulak dengan Amelyn sorang ni. Kalau Cik Jah dengan Esha saja boleh kot. Tp Amelyn huhuhuh......Cik Jah tak berani la bwk dia kalau Cik Li tak ada. 



ni gmbar ptg smalam. Sessi mkn biskut oreo.

 

Tengok budak kecik ni mkn....beria2 dengan bangku keciknya...Sekeping awal tu okeh habis mkn, masuk yg kedua dah mula jd benda lain.....dia pecahkan kecik2 lepas kutip balik masuk mulut.  Haduiihh sabar, sabar Cik Jah....



Gambar mlm tadi. Leka main game.  Mlm lepas mghrib semua masuk  bilik dah. Ready nak tido.Cik Jah dah tak tahan nak lena dah, depa ni takmau tidor lagi.  Kesudahannya tutup lampu, paksa tidor semua baru nak tidor.  Tp pukul 1 Cik Jah bangun balik nak semayang isyak. Dah tak boleh tidor dah. Layan la TV3 smpai mengantuk balik. Sempat la tngok rancangan Maria tah apa nama tah rancangan tu. Tp talk show maria tungku sabri tu la...

p/s: Lambatnya nak smpai hari Ahad...........huhuhuh. Bosan.



2 comments:

TiNiE said...

sabo pijah..ok la tu..pijah sorang jer kenit..cam kak tini ni..4..ulang suara 4..kalau pijah dah tension tak ingat, kak tini ni tak taula nak ckp tahap apa dah..hahaha sabaq jerla, budak2 mmg centu..kalau tak soh kita wat extra work bukan depa laa...huhuhu

MAMA ESHAELYN said...

kak tinie - tulah....memang kagum la dgn kak tinie...huiiihhh saya ni asal tension nanti volume pun naik mencanak2 hahahaha.....