Wednesday, January 14, 2009

mulakan hari anda dengan senyuman

Ada mcm iklan ubat gigi dak tajuk entry saya pg ni? Hehehe mcm apa ja.

Saya terlambat bangun sebenarnya pagi nih. Mengantuk sgt. Alarm hp bunyi pukul 5 saya tutup. Smbung tidoq. Sekali celik2 dah 5.40 lebih kurang. Melompat bangun. Huihhh 40 minit tu mcm2 boleh buat. Nak termenung lagi. Tp dah lmbat, abaikan la part termenung tu.

Terus masuk bilik air. Gedebuk gedebak. Turun bawah buat breakfast + bekal Esha pulak. Sekali Elyn pun bangun. Buat susu, buka TV kat dia. Lepas tu naik solat, kejut Esha. Dah siap, turun siapkan Elyn pula. Liat la pulak dia pg ni. Ajak masuk bilik air pun 'tamau, tamau'. Last2 saya ambil air dlm besen, lap bdn dia, tukar baju & pampers.

Masuk kereta ja, lepas dah hantar Elyn ke nursery, berdesup ke Putrajaya. Sepanjang jalan saya tdoq. Driver layan blues la sorang2 bwk kreta. Sungguh nyenyak saya tidor. Nak smpai sekolah Esha baru saya terjaga. Cik Li tanya nak breakfast sama tak.....saya yg tengah lapar ni tak menolak la kan. Jom!....tp saya kena la punch card dulu. Nanti kena jwb2 pulak. Malas. Dah punch card, keluar balik. Awal lagi masa tu baru 730...sempat nih.

Pegi kedai mamak kat pasar pr. 8.


Saya nak makan roti canai + kima (tah cemana eja tah)... kima ni mcm kuah daging dengan kentang tu...sedap. Cik Li nak mkn bihun. Sekali tak sedap langsung bihun tu.


Dia pun lapar ni. Smalam mkn chicken wing saja. Tekun nih mkn. Saya snap2 gambar pun dia buat tak heran.



Roti canai saya dah habih, saya belasah pulak nasik lemak. Cik Li mkn 2 mulut ja nasik lemak ni. lagi 20 mulut saya mkn kahkhakha....lapar kebulur. Nampak mcm sedap ja dah siap2 bungkus. Memang sedap pun. Selera mkn saya pg ni agak ngeri ok....saya rasa lapar sgt. Semua benda saya rasa nak makan.
Part ni yg saya tak tahan ni, angin ja saya bila dia start bakar paru2....saya jeling2 pun dia buat derkk ja. Gasak la...sakit esok siap!!!. Dah 8 thn dia janji dengan saya nak stop smoking tp huhhh janjimu pelesu belaka!.
Dah kenyang....balik office.... *Cik Li payah nak senyum kalau ambil gmbar. Selalu muka dia masalah ja kalau nak ajak bergambar. Tp tadi siap pose2...

8 comments:

Dakjaat™ said...

kehkehkeh! ;p presint 8 tu tumpuan ramai .. murah sangat... =)

MAMA ESHAELYN said...

dakjaat - he he he. roti canai + teh tarik dia sedapppp.

nn said...

patutlah....aku nampak ko sampai lewat tadi...hahaha

MAMA ESHAELYN said...

nn - hang kat mana tadi?. tak perasan pun....

nn said...

hahahah...hang kan mata bole'..mana nampak....aku ja yg nampak hang...hahahaha

MAMA ESHAELYN said...

nn - chiss smpat lagi tuh....:P

hani said...

mak ndak..!
hani ske gambar yg pak ndak peace tu..
letak dlm frame.. ahaha..

MAMA ESHAELYN said...

hani- letak dlm frame mana pulak? kat meja study hani eh??? keh keh keh