Friday, July 17, 2009

mari mengurut...

Gambar2 ni dah lama...semggu lepas kot tp baru harini rasa rajin nak update. Masa ni Cik Jah pegi bengkel johnson baby anjuran Johnson Baby ngan Puspanita.   Yg bagi talk ni Datuk Dr. Zulkifli kot namanya...alahhh yg ngurut anak Erra dlam gugu gaga Eera tu. 

Dulu masa Elyn pun Cik Jah ada attend gak seminar/bengkel mcm ni. Tp masa tu Elyn dah 7-8 bulan la kot...tak ingat. So urut mengurut tu lambat la dipraktikkan kat dia. So baby dlm perut ni nanti InsyaAllah la dari dlm pantang Cik Jah akan cuba praktikkan kaedah mengurut lepas mandi ni.....Macam2 kebaikan sebenarya, salah satunya baby tu nanti insyaAllah akan kurang meragam, lena lebih nyenyak dan tumbesaran tulang tulangnya lebih baik....tp ada tektik la jugak, bukan main picit ja....lebam pulak budak tu nanti. Kalau sapa yg tengok gugu gaga Eera tu dpt la skit tips. Tp dlm bengkel ni dia ajar dari mula mandikan baby smpai bab mengurut smpai ke menyusu baby pun ada gak diajar. 

Masa ni diorang baru nak rasmi majlis. Reporter dari macam2 majalah penuh...nampak sipi2 ja. Tp participant bengkel tak ramai pun. 

Dr. Zulkifli ehh ke sapa ehh namanya.....ishhh tak ingat la.

Bukan main hentam urut ja tau...ada teknik2 tertentu dan bahagian2 tertentu ja yg boleh diurut....sebarangan urut terpeleot pulak baby tu nanti he he he....

Lawan, perut sapa lagi besarrr??????? hahahahahah


Ada org kat opis ckp kami berpakat ngandung ramai2...hahahahaha ada kaa.....
Tapi memang best la bengkel2 mcm nih....dulu masa Esha, Cik Jah tak berapa tau sgt ngan ilmu2 ni semua. Main baca2 gitu ja. Masa Elyn dah banyak bengkel yg Cik Jah attend....Dan masa Elyn juga Cik Jah try breastfeed Elyn selama boleh. Dpt la sethn.....berhenti pun bukan sebab susu tak ada, tp sebab takut dia dah tumbuh gigi kahkahkahkahkahka.....Esha la yg breastfeed kejap sgt. Tak smpai sebln. InsyaAllah next baby nak try lagi lama breastfeed dan akan cuba praktikkan semua ilmu yg ada...

1 comment:

Zimah's Depart said...

hehe..sila-sila kak BF coming baby tu nnti..hehe..mehjoin ngn sy..membesar bagai JOHAN..