Friday, January 16, 2009

satu hari di hari jumaat.

Pagi ni Jabatan Cik Jah ada perjumpaan dengan pengarah. Berduyuuun la kami pegi ke dewan. Cik Jah harini gila punya mengantuk. Salah timing makan ubat batuk. Rasa cam lelehhhh ja ckp. Lalok gitu. Dlm dewan beria2 menahan mengantuk. Ada pulak makcik ni dok sebelah. Tahan la skit. Dok dengar dia buat lawak tray dia tu...Asal teringat kat dia ja sure Cik Jah teringat kat tray, teringat kat tray teringat kat dia...he he he...


Dengan Kak Yam . Pengarah dok berucap, kami ni dok cover2 nak ambil gambar. Senget2 jadinya he he he. Serius tak tahan mengantuk kalau dok diam ja dengar org bercakap. Nak tersengguk2.

Harini rehat lama. Kak Wan ajak pegi nilai, dia nak beli tilam hehehehe...macam2 tau makcik ni. Tp sebabkan mata ni tak tahan sgt mengantuk, tak mau la saya ikut. Saya nak tidor. Puas-puas. Nak keluar makan pun rasa cam tak perlu sebab perut pun kenyang lagi. Lepas perhimpunan tadi, kami semua dijamu dengan nasik lemak ayam goreng yg amatlah sedap.

Plannya tidur dulu, bangun nanti kalau lapar, belakang kira. Lalu, saya dan As pun bersepakat tidur kat surau....

Dan saya tidur dengan nyenyak, siap berselimut berbantal peluk. Hebat kan, surau saya ada selimut dengan bantal peluk hikss. Tp bila bangun saya jd lapar sangat2. Nak keluar dah malas. Terus saya ajak As mkn meggi kat pantry. Sesekali makan meggi pun sedap kan.

Sementara tunggu meggi kembang, saya mkn biskut lemak ni dulu. Cicah teh panas...Makk aihhh sedapnya. Org tengah lapar, bagi apa pun sedap. Tp sungguh, biskut lemak cicah teh amatlah sedappp.

Konon nak bagi cpt kembang, lepas rendam air panas, masukkan meggi dlm microwave...semerbak bau meggi.
Kalau kat rumah mkn meggi mcm ni tak lalu, tak boleh nak telan. Mesti nak kena tumis, masak letak sayur, ayam daging segala baru boleh mkn. Tp kat office mcm ni pun jalan. Teringat duduk asrama dulu, mcm ni la. Sebungkus meggi makan ramai2. Nikmat ok.

Muka-muka lapar lepas bangun tidur.
Dan...saya gumbira sebab perut saya dah kenyanggg.............ngam2 pkul 245 saya dah ready kat tmpat nak smbung buat kerja...


Catatan CJ : Esok cuti...yiiihaaa boleh rehat2 sampai lemau.

2 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

cedap nyer biskut cicah air
maggieeeeeeeeee.....yum yum....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥


*********************************

MAMA ESHAELYN said...

yanie - haa sedap ooo....berkeping2 mkn...heheheh