Thursday, February 12, 2009

palestin

Pagi tadi masa dlm kereta on the way ke ofis, smbang2 dengan Esha. Sekali dia kecelaruan. 'Mama, Esha pelik la. Cikgu besar tu kan dia kutip derma nak bagi kat org Gaza. Tp dia nak bagi macamana????. Kan jauh Gaza tu', dia kata. 'Errm...kat Malaysia ni ada org yg kerja dia selalu tolong org2 susah kat tmpt jauh2 mcm Gaza tu. Cikgu besar Esha tu tulong kutip ja, nanti dia bagi la kat org tu. Org tu la yg pergi bagi kat org2 Gaza tu...', saya jwb...'oooo Esha ingat cikgu besar Esha nak pegi Gaza'....hehehhe nak tergelak pulak.

Lepas tu tetiba 'mama, tanah liat palestin kan harga dia dah seringgit dua posen maa....', dia kata. 'arrr??? tak paham???', saya jwb. Pelik pulak saya. Mana pulak dia dpt info ni kan....dia jwb 'smalam kawan Esha beli kat book shop seringgit dua posen'....'masyaAllahhh anak oitt...tu bukan palestin, tu plastesin (dunno hw to spell larr) laaa', wakhakhakhkahkahkhakahkh....ciss budak ni....buat saya sakit perut ja lah...


Catatan CJ : Saya kena lagi banyak membaca sebab kalau anak tanya tak tau jwb maluu ooo hahaha.

3 comments:

Mya said...

plastesin ke palestin peginya kan. hehe..

Dakjaat™ said...

kehkehkeh! ;p perbualan yang menarik hati ku untuk membacanya .. ;p

Cik Jah said...

mya - hah palestin jdnya...pening sat aku.

dakjaat - ;))