Thursday, March 26, 2009

60 EARTH HOUR

Cilok gmbar ni dr blog anak buah Cik Jah he he he....

Mula2 dengar promo pasal benda ni kat radio cam tak berapa paham skit. Kena tutup lampu kipas segala ka?...dtg office, nyembang2 keluar la mcm2 hal contohnya mcm ni :

"Alahhh takper arr padam lampu, kita kuar arr g supermarket...shoping2. Time tu kan dah gaji...ehh supermarket tu pun kena padam lampu eh???" ~ khakhakhakah ok ni idea Cik Mok eh.

"Tidur jelah dah padam lampu tu. panas lak nanti cemana" ~ Sebab ingat kena padam main suis tu so padam segala la kononnya tu. Padahal, padam je lah lampu, kipas tu pasang la pun....ishh la haih.

"Tp mlm tu ada AF la pulak cemana?"...alah sejam ja nak dipadam pun berkira...Time tu AC bru tengah dok habaq list nama penaja he he he. Tak pun budak2 dan mak2 budak tu bru dok gedik2 menari menuju puncak.

He he he macam2 la kan...sebenarnya padam jalah lampu tu sejam saja sebagai tanda sokongan dari kita rakyat M*sia ni kan....Kalau bagi Cik Jah sefamily, kami no hal. Kami memang malam2 kalau dah kul 9 tu semua dah padam. Tinggal TV dan aircond dlm bilik saja. Lain semua dah padam sebab memang kami semua tdor awal. Tp ni malam mnggu kan so boleh la adjust sikit. Bukan selalu pun kannnn.

Catatan CJ : Bersama-sama menangani isu pemanasan global....

2 comments:

Dakjaat™ said...

kalau tak padam lampu .. memang AF n ASTRO tak support seruan orang ramai .. automatik Dakjaat cancel terus account astro...

Cik Jah said...

dakjaat - waa gitu skali eh..bgus bagus...